Közélet

Visszatérnek az egykor elvándorolt szegediek

Visszatérnek az egykor elvándorolt szegediek

2012. szeptember 26., szerda
Visszatérnek az egykor elvándorolt szegediek

A Szegedi Ötágú Síp Kulturális Egyesület meghívja az érdekelteket a szeptember 29-én (szombaton), az alsóvárosi ferences kolostorban (Szeged, Mátyás tér 26.) 10 órakor kezdődő találkozóra, amelyen a történelmi nagy szegedi kirajzás egykori és mai lakóit, a leszármazottak képviselőit látják vendégül baráti, rendhagyó rendezvényükön.

A „Szellemi védőhálót sző a szögedi nemzet” című program folytatásaként tovább mélyítik a települések képviselői közötti testvéri és baráti kapcsolatokat. A

Bálint Sándor

szellemiségét is ápoló találkozó egyik idei újdonsága: a bátrabbak a közös ebéd után, kóstoló formájában batyu-alapon bemutathatják településük, tanyájuk, falujuk, városuk egy-egy jellegzetes ételét, italát, melynek receptjét leírva magukkal hozzák, egy későbbi kiadvány alapjául szolgálva. Alsóváros, Szeged, a régió és a Szögedi Nemzet életében fontos esemény történt a találkozó előtti hetekben: megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt az

Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont

, amely interaktív módon mutatja be a szerzetesi élet hagyományait és mindennapjait, de a látogatók megismerhetik a ferences lelkiség alapjait is. A ferences rend és nemzetünk történelmét taglaló, látványos elemeket tartalmazó kiállítás vonzó kulturális központja lesz a továbbiakban Szeged városának. A rendezvény keretében lehetőség nyílik a látogatóközpont megtekintésére is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.