Egyetem

Változtatnak a tanárképzésen

Változtatnak a tanárképzésen

2012. szeptember 10., hétfő
Változtatnak a tanárképzésen

Felmenő rendszerben szétválasztanák az általános és a középiskolai tanárok képzését 2013 őszétől, hangsúlyosabb szerepet adnának a szakmai gyakorlatnak és visszahoznák a rendszerbe az osztatlan képzést - ismertette hétfői számában a tanárképzés átalakításáról szóló kormányrendelet tervezetét a Magyar Nemzet.

Az előterjesztést szeptember 12-ig lehet véleményezni - írta a lap, hozzátéve, hogy a dokumentum szerint a tanárképzés megújításánál kiemelt szempont a köznevelési igények erőteljesebb figyelembe vétele, a munkaerő-piaci követelményeknek való megfelelés és a tanár nemzetstratégiai szerepének elismerése, megerősítése. Az általános iskolai tanári szak négyéves lenne egy év gyakorlattal, az itt végzettek pedig csak nyolcadik osztályig taníthatnának, valamint a szakiskolák 9-10. évfolyamán. A középiskolai tanári szakon diplomázók öt évet töltenének az egyetemen, majd ugyancsak egy év gyakorlattal zárhatnák le tanulmányaikat - derült ki a cikkből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.