Közélet

Vádemelést sürget a Jobbik a 2006-os rendőri túlkapások miatt

Vádemelést sürget a Jobbik a 2006-os rendőri túlkapások miatt

2012. szeptember 21., péntek
Vádemelést sürget a Jobbik a 2006-os rendőri túlkapások miatt

A Jobbik szerint tűrhetetlen, hogy a mai napig nem emelt vádat az ügyészség a 2006 őszi budapesti rendőri túlkapások kapcsán a felelős rendőri vezetők ellen - jelentette ki Gaudi-Nagy Tamás ellenzéki országgyűlési képviselő és Morvai Krisztina a párt európai parlamenti képviselője pénteken, Budapesten.

A jobbikos politikusok emlékeztettek rá, hogy 2011-ben a Legfőbb Ügyésznél feljelentést tettek többek között

Gergényi Péter

volt budapesti rendőrfőkapitány és

Bene László

volt országos rendőrfőkapitány ellen a 2006 őszén elkövetett rendőri túlkapások miatt és bár a többi feljelentésük ügyében a nyomozást vagy bűncselekmény hiányában, vagy elévülés miatt megszüntették, de a rendőri vezetők elleni feljelentést összevonták egy másik már folyamatban lévő eljárással. Gaudi-Nagy Tamás elmondta: a legutolsó információk szerint ennek az eljárásnak a nyomozását 2012 július közepéig meghosszabbították, azonban azóta nincs tudomásuk a nyomozás állásáról. Éppen ezét pénteken Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina egy feljelentés-kiegészítést adtak át a Legfőbb Ügyész képviselőjének, amelyben kérik, hogy haladéktalanuk emeljenek vádat a 2006-os cselekmények rendőri és politikai felelősei ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.