Közélet

Több jutna a költségvetésből az önkormányzatoknak

Több jutna a költségvetésből az önkormányzatoknak

2012. szeptember 11., kedd
Több jutna a költségvetésből az önkormányzatoknak

Láng Zsolt (Fidesz) úgy módosítaná a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot, hogy a települési önkormányzatok működésének támogatására fordítható összeget 25 milliárd forinttal emelné, a szerkezetátalakítási tartalékot pedig ugyanennyivel csökkentené.

Az Országgyűlés honlapján olvasható, a 2013-as költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatban a fideszes képviselő ezt azzal indokolja, hogy az önkormányzati rendszer átalakításának folyamata komolyabb fennakadás nélkül zajlik, az tehát nem kíván meg a költségvetési tervezetben szereplő, ilyen mértékű forrást. Az átmenet során felmerülő általános önkormányzati feladatok biztosítására szánt összeg azonban nem elégséges a zökkenőmentes működéshez, ezért a javasolt emelés indokolt annak érdekében, hogy forráshiány miatt működési zavarok ne lépjenek fel. Javaslata értelmében a települési önkormányzatok működésének támogatási előirányzata 132 milliárd 897 millió forintra emelkedne, míg a szerkezetátalakítási tartalék előirányzata 35 milliárdról 10 milliárdra csökkenne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.