Bulvár

Tizenkét afgán gyereket fogtak el a rendőrök Röszkénél

Tizenkét afgán gyereket fogtak el a rendőrök Röszkénél

2012. szeptember 9., vasárnap
Tizenkét afgán gyereket fogtak el a rendőrök Röszkénél

Tizenkét afgán állampolgárságú gyereket fogtak el két csoportban a rendőrök Röszke közelében vasárnapra virradóra; majd gyermekvédelmi otthonba kerülnek – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs

elmondta, először egy héttagú csoportra figyelt fel a stabil hőkamera kezelője, akik Röszke külterületén próbálkoztak illegálisan magyar területre lépni, majd nem sokkal később újabb öten kíséreltek meg az autópálya-határátkelőhelyet megkerülve átjutni a zöldhatáron. A határsértők, amikor meglátták a rendőröket, először visszafutottak Szerbiába, majd néhány perccel később újra megpróbálták, ekkor azonban elfogták őket – tudatta a százados. Az 5 és 15 év közötti gyerekeket a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre szállították, ahol enni és inni kaptak. Meghallgatásukat követően gyermekvédelmi otthonba kerülnek – mondta a szóvivő. A gyerekek azt mondták, hogy valamennyien Afganisztánban születtek, és családjukkal indultak el Európa felé, a hosszú úton azonban elszakadtak rokonaiktól, ezért úgy döntöttek, együtt próbálnak meg eljutni Nyugatra – közölte Szenti Szabolcs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.