Bulvár

Bácska-Topolyán fogták el a szökött gyilkost (FRISSÍTVE)

Bácska-Topolyán fogták el a szökött gyilkost (FRISSÍTVE)

2012. szeptember 30., vasárnap
Bácska-Topolyán fogták el a szökött gyilkost (FRISSÍTVE)

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság határ menti partnerével a Szabadkai Rendőrségi Igazgatósággal példaértékű, informális nemzetközi együttműködés keretében vasárnap 14:50-kor Bácska-Topolyán elfogta azt a 47 éves férfit, aki nem tért vissza a szegedi büntetés-végrehajtási intézetbe.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a jelzést követően fogolyszökés vétsége miatt bocsátott ki országos elfogatóparancsot a férfi ellen, majd azonnal felvette a kapcsolatot a szomszédos országok rendőri szerveivel, így a Szabadkai Rendőrségi Igazgatósággal is. A főkapitányság és a szerbiai partner közötti határ menti együttműködés több évtizedes múltra tekint vissza, így a szerbiai rendőrök a megkeresést követően ellenőrizték a férfi élettársának lakását, ahol elfogták a körözött személyt.

Korábban írtuk:

A rendőrség az elítélt mielőbbi elfogása érdekében a szükséges intézkedéseket megtette, valamint értesítette a határátkelőhelyeket és a szomszédos országok rendőri szerveit is. Személyleírása: A férfi 185 cm magas, 110 kg súlyú, barna hajú, arca kerek, szeme barna színű, szemöldöke széles, ívelt, szemüveget visel, illetve jobb lábán egy kb. 15 centiméteres heg látható. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fogolyszökés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. Tekintettel arra, hogy

Bakony Róbert

emberölés bűntette miatt töltötte jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetését a Szegedi Fegyház és Börtönben, kérjük a lakosságot, hogy senki se próbálja meg elfogni, hanem azonnal hívja a rendőrség ingyenesen hívható 107, 112 központi segélyhívó telefonszámainak bármelyikét. Jutalomból kapott eltávozást az az elítélt, akit fogolyszökés miatt keresnek a rendőrök, a férfi néhány órás szombati kimenője után nem tért vissza a börtönbe – tájékoztatta Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (BVOP) sajtóirodájának vezetője vasárnap az MTI-t.

Jutalomból kapott eltávozást

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság előzőleg azt tudatta, hogy országos elfogatóparancsot adtak ki az emberölés bűntette miatt jogerősen elítélt 47 éves Bakony Róbert ellen, illetve fogolyszökés vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult a férfival szemben. A rendőrség közlése szerint a hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket az elítélt mielőbbi elfogása érdekében, értesítették a határátkelőhelyeket és a szomszédos országok rendőri szerveit is. A férfi 185 centiméter magas, 110 kilogramm, barna hajú, arca kerek, szeme barna, szemöldöke széles, ívelt, szemüveget visel, jobb lábán egy 15 centiméteres heg látható. Mivel Bakony Róbert emberölés bűntette miatt töltötte jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetését a Szegedi Fegyház és Börtönben, a rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy senki se próbálja meg elfogni a férfit, hanem azonnal tárcsázza az ingyenesen hívható 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok bármelyikét. A BVOP közleménye szerint a férfi a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumát jutalomból engedélyezett, csoportos kimaradásra hagyhatta el. Amikor az elítélt határidőre nem tért vissza, az intézet parancsnoka fogolyszökés vétsége miatt azonnal feljelentést tett. A közlemény szerint a férfi több mint öt éve van az intézetben, börtön fokozatban tölti büntetését, kettes, azaz a második legenyhébb biztonsági besorolással. Az elítélt folyamatosan dolgozott, csaknem húsz alkalommal kapott jutalmat, korábban három alkalommal volt jutalomból kimaradáson, minden esetben időben visszatért a börtönbe - írta Közleményében a BVOP. Bakony Róbertet 2009 márciusában ítélte jogerősen tíz év börtönbüntetésre a Győri Ítélőtábla egy ismerőse meggyilkolása miatt. A férfi 2006 augusztusában bántalmazta, majd megfojtotta egy ismerősét, az áldozat holttestét pedig elásta. A bűncselekmény előzményeként Bakony Róbertet a sértett feljelentette azzal, hogy ellopott tőle egy rakodógépet. Ezt a vádlott erősen sérelmezte, mivel korábban kapott felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje még nem járt le, s attól tartott, hogy az ügyek halmozódása miatt a rá rótt szabadságvesztést le kell töltenie. A férfi szorongatott helyzetéből kínálkozó lehetőséget a későbbi sértett felismerte. Feljelentését visszavonta és hivatalosan azt nyilatkozta, hogy az ominózus gépet a vállalkozó megvette tőle. Ugyanakkor elkezdte zaklatni, többször pénzt kért tőle, és megfenyegette, hogy nyilatkozatát bármikor visszavonhatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.