Bulvár

Szegeden is megkezdődött az egységes rendvédelmi képzés

Szegeden is megkezdődött az egységes rendvédelmi képzés

2012. szeptember 17., hétfő
Szegeden is megkezdődött az egységes rendvédelmi képzés

Az új közszolgálati életpályamodell kialakításáért egységes rendvédelmi képzés indult hétfőn Miskolcon, Körmenden és Szegeden, az új rendszerű szakképzésben 206 tűzoltó- és 1688 rendőrjelölt vesz részt három rendészeti iskolában; a képzést megkezdők nemcsak pályát, hanem hivatást is választottak - közölte az országos katasztrófavédelmi főigazgató a borsodi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Bakondi György

elmondta, hogy a közszolgálati életpályák összehangolásáról kormányhatározat rendelkezik, az úgynevezett moduláris képzés bevezetéséről miniszteri szintű döntés született. A tűzoltói, rendőri hivatást választók Miskolcon, Körmenden és Szegeden, később Budapesten, az adyligeti bázison három hónapos egységes kiképzésen vesznek részt, majd két hónapos szakmai alapképzés következik - közölte az altábornagy.

Hatala József

országos rendőrfőkapitány azt emelte ki, hogy az új, közös képzés eredményeként a rendvédelmi pályák átjárhatóvá válnak, tűzoltóból akár rendőr, rendőrből akár tűzoltó is válhat. 2013-tól a büntetés-végrehajtás is csatlakozik ehhez a képzési rendszerhez - fűzte hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.