Bulvár

Pontypörköltet az asztalra

Pontypörköltet az asztalra

2012. szeptember 1., szombat
Pontypörköltet az asztalra

Számos módon kerülhet az asztalra hal: sütve, levesben is kínálhatjuk az éhes vendégeknek. Íme a pontypörkölt elkészítési módja, jó étvágyat kívánunk hozzá!

Pontypörkölt

Hozzávalók:

- 80 dkg pontyfilé - 60 dkg halcsont - 2-3 evőkanál olaj - 2 fej vöröshagyma - 10 dkg zöldpaprika - 8 dkg paradicsom - cseresznyepaprika - pirospaprika - só

Elkészítés:

A pontyfiléket kisebb darabokra vágjuk, és megsózzuk. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, azonnal felengedjük vízzel. Beletesszük a halcsontot, és megsózzuk. Körülbelül másfél órán át pároljuk, nem erős tűzön, ezután leszűrjük. A pontyfiléket egy lapos tálba tesszük, rátesszük a szeletekre vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, a cseresznyepaprikát, majd ráöntjük a tartalmas pörköltlevet, és összerottyantjuk. Galuskával vagy csuszatésztával tálaljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.