Egyetem

Pokorni nem tenné kötelezővé az iskolaköpeny viselését

Pokorni nem tenné kötelezővé az iskolaköpeny viselését

2012. szeptember 5., szerda
Pokorni nem tenné kötelezővé az iskolaköpeny viselését

Nem tenné kötelezővé Pokorni Zoltán volt oktatási miniszter, az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke az iskolaköpeny viselését.

A TV2 Mokka című műsorában a politikus azt mondta, szerinte meg lehet bízni a szülők, a pedagógusok józan eszében. Ha ők fontosnak tartják, hogy így kezeljék a gyerekek közötti egyenlőtlenségeket vagy a ruházkodással kapcsolatos problémákat, akkor tehessék meg - tette hozzá. "Kötelezővé nem tenném, azt gondolom, hogy ez az idő elmúlt. Nem jó üzenet ez" - fogalmazott

Pokorni Zoltán

.

Hoffmann Rózsa

oktatási államtitkár augusztus végén beszélt a kötelező iskolaköpeny lehetőségéről. Az államtitkár szerint az egyenruha vagy az iskolaköpeny nagyon sok előnnyel jár. Azt az óriási különbséget, ami a gyerekek között van öltözködésben, a köpeny "áldásos módon eltakarja". Emellett magyar munkavállalók kapcsolódhatnának be közbeszerzés útján a köpenyek, egyenruhák megvarrásába - jegyezte meg az államtitkár. "Melengetem ezt a gondolatot (...), vállalom, hogy nagyon jónak tartanám" - fogalmazott Hoffmann Rózsa, hozzátéve: keresnek hozzá forrásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.