Közélet

Örmény tüntetés a prágai magyar nagykövetség előtt

Örmény tüntetés a prágai magyar nagykövetség előtt

2012. szeptember 8., szombat
Örmény tüntetés a prágai magyar nagykövetség előtt

Mintegy hatvan-hetven örmény tiltakozott szombaton délután az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt azeri katonatiszt, Ramil Safarov azeri katonatiszt kiadatása ellen a prágai magyar nagykövetség előtt - tájékoztatta az MTI tudósítóját Buczkó István, a magyar diplomáciai képviselet ideiglenes ügyvivője.

A tiltakozó akciót, amelyet a Csehországban élő örmények egyesületei szerveztek, a cseh rendőrség a helyszínen biztosította. A mintegy másfél órás tüntetés békésen, rendbontás nélkül zajlott le. A résztvevők különféle jelszavakat skandáltak és örmény zászlókat emeltek a magasba - mondta el az ideiglenes ügyvivő. Hozzátette: munkaszüneti nap lévén, a nagykövetség épülete zárva volt. Semmiféle petíció átadására nem került sor. A különböző transzparenseken az örmények kifogásolták Magyarország döntését

Safarov

kiadatásáról, és bírálták Azerbajdzsán eljárását. Csehországban a becslések szerint mintegy 3-4 ezer örmény él.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.