Közélet

Orbán Viktor részt vesz a LIGA keddi elnökségi ülésén

Orbán Viktor részt vesz a LIGA keddi elnökségi ülésén

2012. szeptember 10., hétfő
Orbán Viktor részt vesz a LIGA keddi elnökségi ülésén

Orbán Viktor miniszterelnök kedden ellátogat a LIGA Szakszervezetek székházába, részt vesz a LIGA elnökségi ülésén, majd Gaskó Istvánnal közös sajtótájékoztatót tart - mondta el Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek.

Orbán Viktor

legutóbb július végén, a Fidesz választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel folytatott konzultációsorozatának egyik állomásán találkozott a LIGA elnökével. Vele és

Palkovics Imrével

, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnökével akkor a munkavállalókat érintő aktuális ügyekről tárgyalt. A kormány nyitott a béremelések ügyében, de határozott álláspontja, hogy hitelből nem lehet sem béreket emelni, sem szociális rendszert építeni - jelentette ki a miniszterelnök a találkozó után. A július végi megbeszélésen egyetértettek az érdek-képviseleti vezetőkkel abban, hogy még az idén szükség van béremelésre az egészségügyben, gyakorlatorientált szakképzést kell kialakítani, végre kell hajtani a munkahelyvédelmi akciótervet, meg kell őrizni a nyugdíjak értékállóságát, figyelni kell a jövedelmi viszonyok alakulására, és ha szükséges, be kell avatkozni, valamint abban, hogy helyes döntés volt befagyasztani a rezsiköltségeket. Egyeztek az álláspontok abban a kérdésben is, hogy be kell vonni a közteherviselésbe "a külföldön lappangó számlákat" - tette hozzá a konzultáció utáni sajtótájékoztatón a miniszterelnök, aki "régi, rendszerváltáskori harcostársaknak" nevezte

Gaskó Istvánt

és Palkovics Imrét és kijelentette: a kabinet és a szakszervezetek között nézetazonosság van abban, hogy a jövő Magyarországában munkaalapú gazdaságnak kell kiépülnie, és növelni kell a gazdasági teljesítőképességet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.