Közélet

Orbán: Magyarország egy gazdasági-társadalmi siker küszöbén áll

Orbán: Magyarország egy gazdasági-társadalmi siker küszöbén áll

2012. szeptember 21., péntek
Orbán: Magyarország egy gazdasági-társadalmi siker küszöbén áll

Orbán Viktor szerint Magyarország egy gazdasági és társadalmi siker küszöbén áll, mert egyszerre képes csökkenteni az államadósságot, növelni a versenyképességet, és egyre több a munkából élők száma. A miniszterelnök erről pénteken a Kereszténydemokrata Internacionálé vezetőségi ülésén beszélt, Rómában.

A kormányfő beszédéről - amelyben ismertette a Magyarország által az elmúlt két évben elvégzett munkát - a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára,

Szijjártó Péter

tájékoztatta az MTI-t, aki elmondta:

Orbán Viktor

felszólalásában hangsúlyozta, hogy Magyarország a gazdasági válságot és az abból származó társadalmi kihívásokat jobban kezeli, mint sok más ország. "Egy rendkívül széles társadalmi támogatás és nemzeti konzultáció után sikerült az ország keresztény hagyományaiból táplálkozó, modern, XXI. századi, új alaptörvényt elfogadnunk, amely az előttünk álló korszakokban biztos alapot ad Magyarország számára" - idézte a miniszterelnök szavait az államtitkár. Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy Orbán Viktor Rómában részt vesz egy munkaebéden, amely "mini EU-csúcsnak" is nevezhető, mert azon jelen van a magyar kormányfő mellett az olasz, a spanyol, az ír és a görög miniszterelnök, akik az eurózónát sújtó gazdasági válságot tárgyalják meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.