Közélet

Nosztalgiajáratok és előadások a trolibusz napon

Nosztalgiajáratok és előadások a trolibusz napon

2012. szeptember 20., csütörtök
Nosztalgiajáratok és előadások a trolibusz napon

A Szegedi Közlekedési Kft. a III. Európai Trolibusz Nap keretein belül nyílt napot tart telephelyein szeptember 22-én. Az érdeklődők megtekinthetik a járművek karbantartásának folyamatait, előadásokat hallgathatnak meg és kipróbálhatják a nosztalgia járműveket is.

A Szegedi Közlekedési Kft. az Európai Unió Central Europe támogatási programjának keretében 426 ezer euró uniós támogatást nyert. Kilenc társszervezettel közösen adta be pályázatát „Trolley – Promoting Electric Public Transport” címmel. A pályázatban részt vevő partnerek: Salzburg (Ausztria), Brno (Csehország), Párma (Olaszország), Eberswalde (Németország), Lipcse (Németország), Gdynia (Lengyelország), Gdanski Egyetem (Lengyelország), Trolleymotion szervezet. A program célja a trolibusz közlekedés, mint környezetbarát közforgalmú közlekedési eszköz népszerűsítése és fejlesztése. A részt vevő országok közötti együttműködés erősítésével valósítanák meg a projektet, hogy minél vonzóbbá tegyék a trolibusz közlekedést az utazóközönség számára. Szegeden a támogatás felét fejlesztésre fordították. A Híd és a Vár utcai trolibusz csomópontot korszerűsítettük gyorsabb váltókkal és akadálymentes megállóval. A Central Europe projekt egyik lépéseként kerül ismételten megrendezésre az európai trolibusz nap – immár harmadik alkalommal. A trolibusz napot – hasonlóan az autómentes naphoz - a részt vevő országok mindegyikében ugyanezen a napon rendezik meg, és célunk, hogy az európai mobilitási hét keretein belül - ugyanúgy, mint az autómentes nap – bevésődjön a köztudatba. A trolibusz nap alkalmából idén úgy döntött társaság, hogy miután mind a trolibusz, mind a villamos telephelyen befejeződtek az építkezések, felújítások, ez egy megfelelő alkalom arra, hogy az érdeklődők számára is bemutassák, hogyan és miként újultak meg telephelyeik, csarnokaik. A nyílt napon a látogatóknak lehetőségük lesz egy kis bepillantást kapniuk abba, hogy hol is folynak a járműfelújítások, javítások, hogy hol töltik éjszakáikat a villamosok és a trolibuszok. Továbbá előadások, alkatrész árverés, kiállítások várják az érdeklődőket 2012. szeptember 22-én a nyílt napon, illetve erre a napra ismét fogalomba állnak nosztalgia járművek is. A rendezvény részletes programja a www.szkt.hu weboldalon olvasható. A részletekért tekintse meg

a rendezvény plakátját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.