Sport

Női futball: magas volt a Hegyvidék a SZAK-nak + FOTÓK

Női futball: magas volt a Hegyvidék a SZAK-nak + FOTÓK

2012. szeptember 17., hétfő
Női futball: magas volt a Hegyvidék a SZAK-nak + FOTÓK

Bár győzelemért ment a fővárosba, végül a Hegyvidék túl "magasnak" bizonyult a Szegedi AK számára, s így szűk, egygólos vereséggel kellett hazatérniük Cserenkó Szabolcs tanítványainak.

Mindkét csapat idegesen és sok hibával kezdte a mérkőzést, sok ütközés és regeteg eladott labda tarkította a játékot. A test-test elleni küzdelemben a jobb fizikai adottságokkal rendelkező Hegyvidék volt a határozottabb, így a párharcok nagyobb részét a ők nyerték meg.

Molnár Rózsa

a 19. percben - már nem először - a kelleténél durvábban lépett oda

Szil Tündének

, ami után a játékvezető gondolkodás nélkül felmutatta neki a sárga lapot. Néhány perccel később

Szalai Ágnes

"elkaszálásáért" járt volna neki a második, ám ekkor a bíró csupán azt jelezte neki, ez volt az utolsó alkalom... Jó ideig egyik csapat sem került igazi helyzetbe, inkább egymás hibáiból éltek az együttesek. A vendégek a sok kemény belépő hatására óvatossá váltak, így a határozottabbnak tűnő Hegyvidék megszerezhette a vezetést: a jobb oldalon

Dénes Dorottyának

ütötték be a labdát az üres területre, ő lefutotta a védőjét, majd a kimozduló kapus mellett higgadtan a hosszú sarokba helyezett (1-0). Néhány perccel később egy újabb védelmi hibát követően ért el újabb gólt a hazai csapat, de ezt les címén nem adták meg. A félidő további részében már nem kerültek igazán komoly veszélybe a kapuk.

A második félidőben Cserenkó mester kettős cserével frissített, így a SZAK is nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, de helyzetig továbbra sem nagyon jutott el, mert támadásai rendre elhaltak a betömörülő hazai védőkön. Mindössze szabadrúgásból veszélyeztették egymás kapuját a csapatok, de igazán egyikük sem tette próbára az ellenfél kapusát. A 70. percben Szil Tünde tört be egy átadással a tizenhatoson belülre, és védője szorításában a jó ütemben kimozduló kapus mellett kiszorított szögből kapura lőtt, de a portás bele tudott piszkálni, így centiméterekkel elgurult a labda a kapufa mellett. Két perccel később Dénes Dorottya 17 méteres lövését védte magabiztosan a csereként beállt Földesi Lilien. A 74. percben Dudás Diána iramodott volna meg a labdával a baloldalon, de a keresztező védő szerelte. Az ütközést következtében a szegedi lány térdsérülést szenvedett, és mivel nem tudta folytatni a játékot, a vendégek - mivel már minden cserelehetőségüket kihasználták - 10 emberrel voltak kénytelenek befejezni a mérkőzést. Az emberhátrány ellenére a SZAK volt aktívabb az utolsó percekben. Egy beívelést követően Lipták Lilla fejelt a jobb alsó sarokra, de a hazai kapus bravúrral mentett. Két perccel később egy kapu előtti kavarodásban az egyik hazai játékos kézzel ért a labdához, azonban a játékvezető büntető helyett nagyvonalúan továbbot intett, így hazai győzelemmel zárult a találkozó. Összességében meglehetősen kiegyenlített csatát vívott a két csapat, azonban a mérkőzés játékban és futómennyiségben nem érte el az első osztály színvonalát. A rengeteg ütközéssel és jó néhány durvasággal tarkított meccsen a fizikailag masszívabb hazaiak jogosan tartották otthon a 3 bajnoki pontot, mert jobban akarták a győzelmet. A vendégcsapaton az előző hétvégi elmaradt meccs miatt látszottak a játékhiány nyomai. A Szegedi AK így továbbra is nyeretlen a bajnokságban, s az utolsó előtti helyen tanyázik. Szeptember 23-án, vasárnap, egyelőre még nem leegyeztetett időpontban az Újpest otthonában lehet javítaniuk Zimányi Kovács Anikóéknak, egy cseppet sem könnyű meccsen.

Női labdarúgó NB I 5. forduló:

Hegyvidék SE - Szegedi AK 1-0 (1-0) Budapest, Siketek SC Sporttelep, 100 néző. Vezette: Szigeti (Lukácsi, Dósa-Rácz) Hegyvidék: Novotny - Mayer, Bíró, Tóth E., Jánosik, Kovács Zs., Kajdy (Kálmán 61'), Staar, Molnár R., Dénes, Németh F. (Faltusz 56'). Vezetőedző: Korcsogh Orsolya. SZAK: Gula (Földesi 46') - Miklós (Dudás 63'), Kardos, Németh Zsó., Lévai, Szalai, Horváth H., Szil, Zimányi Kovács, Lipták, Baksa (Papp D. 46'). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. Gól: Dénes (29'). Sárga lap: Molnár R. (19'), ill. Szil (82'). Korcsogh Orsolya: "Szerintem ezen a mérkőzésen játszottunk a leggyengébben az idei szezonban, bár nem ért meglepetésként, mert valami miatt egész héten nem úgy álltunk hozzá, és nem úgy koncentráltunk, mint az előző mérkőzések előtt. Nagyon nagy szerencsénk volt ma. A játék kiegyenlített volt, de az elején féltem a szegedi csapattól és éreztem, hogy ez lesz az egyik legnehezebb találkozónk, mert attól tartottam, hogy a 3 győzelem után elbízzuk magunkat. Sokat kell tanulnunk a mai mérkőzésből!" Cserenkó Szabolcs: "Amióta edzősködöm a csapatnál, azóta nem játszottak még ilyen gyengén a lányok! Egyelőre nem tudom, mi volt ennek az oka, ez mélyebb elemzést igényel. Azt gondolom, hogy egy játéktudásban nálunk gyengébb ellenféltől sikerült vereséget szenvednünk, de be kell látnunk, hogy helyzetek nélkül nem lehet meccset nyerni. 1-2 kivételtől eltekintve mindenki nagyon gyengén teljesített. Egy védelmi kihagyást követően elkerülhető gólt kaptunk. A jövő héten más típusú edzésmunkát fogunk végezni, mert játékban helyre kell tennünk néhány dolgot. Sajnos, a mai napon nem láttam játékosaimban azt a tüzet, ami eddig jellemezte a csapatot..."

További eredmények:

Astra-Bíró-Kert FC - 1. FC Femina 2-0 (2-0) MTK Hungária FC - BNLC-Csepel 1-0 (4-0) Nyíregyháza Spartacus FC - UTE Profisport 1-3 (0-2) Viktória Trend Optika FC - Páter Fit-Well-Nagypáli 11-0 (6-0)

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

Viktória Trend Optika FC

5

5

-

-

41

0

41

15

2.

Astra-Bíró-Kert FC

5

4

1

-

22

6

16

13

3.

MTK Hungária FC

4

4

-

-

33

0

33

12

4.

Hegyvidék SE

4

4

-

-

11

2

9

12

5.

UTE Profisport

5

2

1

2

6

14

-8

7

6.

1. FC Femina

5

2

-

3

8

10

-2

6

7.

Páter Fit-Well-Nagypáli

5

-

1

4

-4

21

-17

1

8.

BNLC-Csepel

5

-

1

4

8

40

-32

1

9.

Szegedi AK Boszorkányok

4

-

-

4

1

13

-12

0

10.

Nyíregyháza Spartacus FC

4

-

-

4

2

30

-28

0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.