Sport

Londoni olimpiai pontszerzőinket jutalmazták

Londoni olimpiai pontszerzőinket jutalmazták

2012. szeptember 17., hétfő
Londoni olimpiai pontszerzőinket jutalmazták

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszönetet mondott a londoni olimpián és paralimpián kiemelkedően szerepelt versenyzőknek azért, hogy Magyarországot újra a világ legeredményesebb nemzetei közé emelték.

"Minden magyar büszke lehet a kemény, küzdelmes munkával kivívott olimpiai eredményekre, Londonnal új tartalmat kapott az, hogy Magyarország sportnemzet" - mondta

Balog Zoltán

azon a hétfői ünnepségen, amelyen jutalmazták a 4-6. helyen végzett magyar sportolókat. "Minden eredmény mögött emberfeletti munka van, s az érmesek mellett a negyedik-hatodik helyezettek is hozzájárultak a dicsőséghez" - folytatta a tárca első embere, aki külön kitért a fogyatékkal élő sportolókra. "Önök nemcsak sport-, de sorstársaiknak is naponta példát mutatnak" - mondta, hozzáfűzve, hogy miközben Magyarország kormánya a lehetőségekhez mérten mindent megadott a sikerekhez, az olimpikonok és paralimpikonok Londonban bizonyították: "igenis, a magyarok képesek helytállni a világ élvonalában," majd ezt kiegészítette azzal, hogy: "mért ne sikerülhetne a gazdaságban, a kultúrában ugyanez?". A Szépművészeti Múzeumban rendezett eseményen állami kitüntetéseket - így Magyar Érdemrend Tisztikeresztet (polgári tagozat) -, valamint miniszteri elismerő okleveleket vehettek át a nem érmes, de pontszerző helyezést elért versenyzők Balog Zoltántól, illetve

Czene Attilától

, a tárca sportpolitikáért felelős államtitkárától, valamint

Szekeres Pál

helyettes államtitkártól. Az ünnepséget követően az MTI kérdésére válaszolva Szekeres Pál, aki hatodik paralimpiáján szerepelt versenyzőként Londonban, a rendre vitákat kiváltó olimpiai javadalmazásra is kitért: "A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége elkészítette a szakmai javaslatot, ezt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége elfogadta, ez alapján kerül az előterjesztés a kormány elé. Annyit elárulhatok, hogy a paralimpiai bizottság indítványa szerint például a magyar paralimpiai bajnokot a négy évvel ezelőtti, 20 milliós díjazáshoz képest a londoni aranyéremért 23 millió forint illetné meg. Az ügyben szerdán születhet kormánydöntés."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.