Közélet

Lezárult a csongrádi partfal-rekonstrukciós pályázat

Lezárult a csongrádi partfal-rekonstrukciós pályázat

2012. szeptember 13., csütörtök
Lezárult a csongrádi partfal-rekonstrukciós pályázat

Négy eredménytelen közbeszerzési eljárást követően kiválasztották az uniós támogatással megvalósuló, több mint 1,5 milliárd forintos költségű csongrádi partfal-rekonstrukció kivitelezőjét. A nyertes ajánlatot a – Kötiviép'B Kft., a Közgép Zrt. és a Hídépítő Special Kft. - alkotta Zsurmó Konzorcium tette – tájékoztatta az Alsó-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATI-VIZIG) csütörtökön az MTI-t.

Az ATI-VIZIG közleménye szerint a beruházás várhatóan 2013 júliusára fejeződik be. A kivitelező feladata Csongrád belterületi szakaszán 683 méter hosszúságban az árvízvédelmi burkolat építése, a partbiztosítás megerősítése, és a szivárgó átemelő kialakítása. Emellett korszerűsítik a vízmennyiség- és a vízminőség-mérését szolgáló eszközöket, valamint a csongrádi monitoring állomás távközlési és informatikai rendszerét. A beruházásra kiírt ötödik közbeszerzési eljáráson két induló – a Terrag-Asdag Kft. és a Zsurmó Konzorcium – volt. Az eljárás részvételi feltételeinek a konzorcium tudott megfelelni, így őket kérték föl ajánlattételre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.