Közélet

Lecsaptak a Gripenek! - Akcióban a légierő

Lecsaptak a Gripenek! - Akcióban a légierő

2012. szeptember 6., csütörtök
Lecsaptak a Gripenek! - Akcióban a légierő

Sikeresen "elfogott" egy Törökországból érkező, Boeing 738-as típusú utasszállító repülőgépet csütörtök délután a Kecskemétről felszálló két Gripen vadászgép - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A közlemény szerint az utasszállító már Romániában sem létesített rádiókapcsolatot, így az olaszországi NATO-parancsnokság a magyar vadászgépek alfa riasztását rendelte el. A JAS-39 típusú Gripenek 12 óra 38 perckor szálltak fel, s néhány percen belül elfogták a Boeinget, amelyet aztán a magyar légtér észak-nyugati határa felé kísértek. Hozzátették: az utasszállító végül a légtérből való kilépése előtt egy perccel bejelentkezett a magyar légi irányításhoz, majd 13 óra előtt elhagyta az országot. "A vadászgépek riasztására a magyar légtér védelme és a magyar állampolgárok biztonsága érdekében volt szükség" - hangsúlyozták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.