Közélet

Lázár: a magyar föld a magyar földműveseké lesz

Lázár: a magyar föld a magyar földműveseké lesz

2012. szeptember 28., péntek
Lázár: a magyar föld a magyar földműveseké lesz

Lázár János szerint a nyáron az Országgyűlés elé terjesztett új földtörvényjavaslat célja az lesz, hogy a magyar föld a magyar földműveseké legyen.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a kormany.hu honlapon elérhető interjújában fogalmaz így, hangsúlyozva: a kabinet feladatául tűzte ki, hogy megvédje a külföldiektől a magyar termőföldet, továbbá megszüntessék a nagybirtokrendszert és növeljék a vidéken élők életszínvonalát.

Lázár János

szólt arról is, hogy ősszel a parlamenti vitával párhuzamosan is folytatódik a társadalmi vita az új földtörvényről, amelyet várhatóan decemberben fogad majd el a parlament. Mint mondta, javaslatukhoz várhatóan sokan, sokfajta véleményt fűznek majd. Közölte: a kormány pénteken a Bankszövetség álláspontját mérlegelte. Tájékoztatása alapján ennek alapján a kabinet arra jutott, hogy a magyarországi bankrendszer nem akar hitelezni a magyar földműveseknek, ezért a kormánynak komolyan és alaposan mérlegelnie kell egy új agárbank megalapítását annak érdekében, hogy a földművesek olcsó hitelhez jussanak. Lázár János emellett kiemelte, a kormány szándéka szerint a bankok és a bankárok nem lesznek földtulajdonosok vagy földhasználók Magyarországon, és örömmel üdvözlik, hogy ezt az érintettek is észrevették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.