Sport

Labdarúgás: visszavágott a Makó a tavaszért a Vásárhelynek

Labdarúgás: visszavágott a Makó a tavaszért a Vásárhelynek

2012. szeptember 2., vasárnap
Labdarúgás: visszavágott a Makó a tavaszért a Vásárhelynek

Az elmúlt bajnokság tavaszi idényében a vásárhelyiek simán nyertek 3-0-ra a Maros partján. A 2012-2013-as évad őszi idényében - ha nem is sima mérkőzésen - a Bány-legénység visszaadta a tartozását a vasárnap délután Vásárhelyen lejátszott megyei rangadón.

Szépszámú közönség előtt hazai álomkezdéssel indult a Vásárhely - Makó derbi, hiszen huszonöt másodpercnyi játék után már vezettek a hazaiak.

Gazsó

kapott labdát a bal oldalon, majd kiugratta

Varga Mátét

, akinek nagy helyzetben leadott lövését

Czirbus

még lábbal védeni tudta, de a kipattanó

Harangozó Krisztián

elé került, és a vásárhelyi támadó 16 méterről az üres kapuba lőtt, 1-0. A folytatásban újabb gólokat lőhettek volna a hazaiak, de előbb Gazsó bal oldalról belőtt labdája mindenki előtt elsuhant, majd egy gyors hazai kontra során

Boros

indította Varga Mátét, aki a hosszú sarok mellé lőtt. A kihagyott hazai helyzetek után következett a vendégek egyenlítése, a 12. percben

Puskás

jó harmincról végzett el szabadrúgást, jól helyezett, erős lövése kijött a hazaiak fiatal kapusáról, és az érkező

Gellér Gábor

éles szögből bevette a vásárhelyi kaput, 1-1. Az egyenlítést követően mezőnyfölénybe kerültek a vendégek, amely a 27. percben meghozta az eredményt is. Ekkor egy hosszú indítás átszállt a hazai védelem felett, a labdára

Erős Dávid

és

Gábor Viktor

egyszerre rajtolt, de a makói támadó hajszállal előbb érte el a játékszert és a kapus fölött a kapuba emelt, 1-2. A 32. percben óriási egyenlítési lehetőséget hagytak ki a hazaiak, Harangozó küzdött a labdáért a védőkkel, majd Varga Máté elé játszott, aki nyolc méterről a tehetetlen Czirbus mellett a kapu mellé lőtt. A szünetben mindkét edző cserélt, a vásárhelyi csapatba a megsérült

Hanyecz Henrik

helyett

Rácz László

állt be, ami szerkezeti változással is járt, míg a vendégeknél Erős Dávidot a hosszú kitérő után Makóra visszatért

Csák Zoltán

váltotta. A második játékrész első helyzete is a hazaiak előtt adódott, de Harangozó bal oldali beadását

Hanyecz Bence

12 méterre a kaputól rosszul találta el. A folytatásban a másik kapunál

Kulacsik

előtt adódott gólszerzési lehetőség, de túlcselezte magát, és a labda kiment az alapvonalon túlra. Negyedórányi játék után ajtó-ablak helyzetet hibázott el Csák, majd két perc múlva Varga M. beadását Gazsó 5 méterről Czirbusba lőtte. A félidő közepén Gazsó beadását Harangozó látványos ollózó mozdulattal próbálta kapura lőni, de méterekkel célt tévesztett. A 72. percben növelte előnyét a Makó FC.

Mihálik

játékvezető nem fújta le a

Rácz L.

ellen elkövetett szabálytalanságot, a labda

Bánóczki Dániel

elé került, aki 25 méterről a jobb felső sarokba lőtt, 1-3. Tíz perccel a lefújás előtt végleg eldőlt a három pont sorsa,

Magyar György

vezetgette a labdát a vásárhelyi kapu felé, majd a bizonytalankodó védők közül kilépve egy lövőcsellel elfektette Gábor Viktort, és a hazai kapu jobb oldalába lőtt, 1-4. A hajrában még a szépítés sem jött össze a hazaiaknak, a 86. percben ugyanis kihagyott a makói védelem, Varga Máté

Kovács Viktor

elé játszott, akinek lövése lepattant egy védőről, de Harangozó közelről sem találta el a kaput. Összességében a lényegesen rutinosabb játékosokból álló, helyzeteit jobban értékesítő makói gárda megérdemelt győzelmet aratott az eltiltások miatt tartalékosan felálló vásárhelyiek ellen. Vereségével a HFC nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen a hétvégén a listavezető Monor otthonában vendégszerepelnek, majd két hét múlva következik egy újabb megyei rangadó, amikor a hasonlóan nehéz helyzetben lévő Tisza Volán SC Szeged látogat majd Vásárhelyre. A makóiakra sem vár könnyű folytatás, hiszen vasárnap az elmúlt évi bajnok Dunaharaszti együttesét fogadják.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 3. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Makó FC 1-4 (1-2)

Hódmezővásárhely, 400 néző. Vezette: Mihálik.

HFC:

Gábor V. - Juhász I. S., Antal K., Boros, Marton B. - Hanyecz B. (Kovács V. 79'), Hanyecz H. (Rácz L. 46'), Klimaj, Gazsó (Szabó M. 75') - Varga M., Harangozó.

Edző:

Szűcs Róbert.

Makó FC:

Czirbus - Rakonczai, Gellér, Varga Cs., Zámbori - Kulacsik (Nagy A. 69'), Magyar Gy., Puskás, Horváth K. - Bánóczki, Erős D. (Csák 46', Bány 74')

Edző:

Bány Tamás.

Gólszerzők:

Harangozó (1'), ill. Gellér (12'), Erős D. (27'), Bánóczki (72'), Magyar Gy. (79'). Jók: Harangozó, ill. Gellér, Magyar Gy., Puskás, Bánóczki. Szűcs Róbert:

"Tíz perc alatt lesimíthattuk volna a mérkőzést, de a kihagyott helyzeteinket követően a Makó fordítani tudott. Szünet után már ki kellett nyílnunk, és ezt a vendégek könyörtelenül kihasználták."

Bány Tamás:

"Nagyon korán vezetést szerzett a Vásárhely, de szerencsére időben észhez tértünk, és megítélésem szerint megérdemelten nyertünk egy jó HFC ellen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.