Sport

Labdarúgás: Wiegand Gyula az égi pályáról szurkolt + FOTÓK

Labdarúgás: Wiegand Gyula az égi pályáról szurkolt + FOTÓK

2012. szeptember 17., hétfő
Labdarúgás: Wiegand Gyula az égi pályáról szurkolt + FOTÓK

A fiatalon autóbalesetben elhunyt szegedi zenészre, Wiegand Gyulára egy labdarúgó-mérkőzésen emlékeztek meg a hétvégén egykori csapat- és szurkolótársai.

A mindig vidám, mosolygós, igazi szegedi srác,

Wiegand Gyula

, a Sun City és a Volvox énekese 2006. szeptember 5-én hunyt el autóbalesetben. A zenésznek a hangjegyek mellett a labdarúgás volt a másik nagy szerelme. Nagypályán a Károlyi DSE csapatában rúgta a bőrt, és amikor csak tehette, mindig a kanyarban szurkolt Szeged élcsapatának. Egykori csapattársai és szurkoló barátai hagyományosan minden ősszel egy focimeccs keretében tisztelegnek Gyula emléke előtt, miután megkoszorúzták sírját. Az emlékmeccsek során soha olyan közel nem volt még a „pontszerzéshez” az FK csapata, mint most szombaton a Kisstadionban. Alig fél perccel a lefújás előtt

Halász

egy az egyben vezette a labdát

Szabó

kapusra, de a végig remek formában védő hálóőr eszén nem sikerült túljárni. A győzelmet, ahogy eddig minden alkalommal, most is a Károlyi DSE szerezte meg. A meccset megtekintette az elhunyt zenész édesapja,

Wiegand Gyula

és öccse

, Wiegand Tibor

, aki átadta a kupát a győzteseknek. „Gyula az égi pályáról nézte ezt a meccset, és mondta, hogy passzoljatok nekem is egy labdát fiúk!” – köszönte meg e szavakkal a család nevében a megemlékezést a zenész édesapja.

Wiegand Gyula-emlékmérkőzés 2012:

FK 1899 Szeged – Károlyi DSE 6-7 (4-4)

FK 1899 Szeged:

Csillag, Rácz, Péntek, Földi, Bánfi, Héger, Bogári, Lobozár, Karai, Gonda, Halász.

Károlyi DSE:

Szabó, Gombócz, Martonosi, Szokol, Nagy, Huszár, Horváth.

Gólszerző:

természetesen Wiegand Gyula.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.