Sport

Labdarúgás: hiába vezetett, kikapott a Makó Monoron

Labdarúgás: hiába vezetett, kikapott a Makó Monoron

2012. szeptember 22., szombat
Labdarúgás: hiába vezetett, kikapott a Makó Monoron

A szünetben még vezetett a Makó Monoron, azonban a második félidőben egy rövid kihagyás nyomán a hazaiak egyenlíteni, majd fordítani is tudtak, s végül begyűjtötték a számukra kötelező három pontot.

Remekül kezdett a Makó Monoron.

Bány Tamás

együttesének taktikája remekül működött az első félidőben, s a 19. percben

Magyar György

25 méteres szabadrúgását nem tudta hárítani a később bravúrokat bemutató

Vezér Ádám

. Előnye birtokában is folyamatosan támadott a Makóa fontos idegenbeli pontokért, amire a monoriak hasonlóan veszélyes támadásokkal feletek, ám újabb gól a szünetig nem született. Fordulás után Bány Tamás csapata folytatta remek játékát, s egy darabig úgy tűnt, sikerülhet a bravúr a Pest megyeiek otthonában. Negyedóra is eltelt már a második játékrészből, amikor azonban egyenlítettek a hazaiak: a jobb oldalon futott be

Benke Bálint

a makói tizenhatoson belülre, jött a bepassz, amelyet kissé eltörve a hosszú alsó felé belsőzött, a labdát

Czirbus Gábor

elérte ugyan, de már csak centikkel a gólvonalon túl (1-1). A váratlan gól határozottan megfogta a vendégeket, akikre 10-15 perces rövidzárlat köszöntött. Elaludt a védelem a monoriak vezető góljánál, amikor az iménti szituáció után néhány perccel az egyik monori támadó cselsorozata végén lement az alapvonalig, majd onnan középre adott labdáját

Horváth Dávid

könnyedén helyezte belsővel a vendég kapuba (2-1). A makói rémálom újabb pár perc elteltével vált teljessé, ekkor

Selei András

egy pontos, hosszú keresztlabdát egyedül vezethetett Czirbusra, majd kilőtte a hosszú sarkot (3-1). Meg volt azonban a lehetősége az egyenlítésre a Makónak. A 83. percben előbb

Gellér Gábor

végzett el egy veszélyes szabadrúgást, amelyet Vezér kapus hihetetlen bravúrral tudott védeni, majd az utolsó másodpercekben Magyar György újabb pontrúgását is hárítani tudta a hazai portás. Javításra szeptember 30-án 16 órától lesz lehetőségük Puskás Csabáéknak, épp a szombaton az első győzelmét megszerző Tisza Volán gárdája látogat hozzájuk a 7. fordulóban. Létfontosságú pontokról szóló, igazi megyei rangadó várható.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 6. forduló:

Monori SE - Makó FC 3-1 (0-1)

Monor, 300 néző. Vezette: Benyovszki (Viczián, Sechna)

Monor:

Vezér - Kinder (Lantos 55'), Villányi, Csáki, Kovács H., Horváth D., Csőke (Magyar T. 82'), Selei, Lengyel (Csikós 70'), Benke, Gaál.

Makó:

Czirbus - Kulacsik (Halász J. 68'), Magyar Gy., Gellér, Zámbori, Bánóczki, Rakonczai, Horváth K., Puskás, Tóth A. (Mátó 80'), Bány (Bakos 67').

Játékos-edző:

Bány Tamás.

Gól:

Benke (61'), Horváth D. (68'), Selei (74'), ill. Magyar Gy. (19')

Sárga lap:

Lengyel (43'), Selei (85'), Villányi (90'), ill. Tóth A. (51'), Horváth K. (85'), Gellér (89'). Bány Tamás:

"Hatvan percig tökéletesen működött a taktikánk, aztán tíz perc alatt szétestünk és a Monor megfordította a meccset. Két veszélyes szabadrúgásunkat óriási bravúrral védte a hazai kapus, de megérdemelten nyert a Monor, a tízperces rövidzárlat a mérkőzésünkbe került. Kicsit okosabb, taktikusabb játékkal meg lehetett volna az iksz, vagy akár a győzelem is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.