Sport

Labdarúgás: felőrölte a HFC II.-t az Ásotthalom

Labdarúgás: felőrölte a HFC II.-t az Ásotthalom

2012. szeptember 9., vasárnap
Labdarúgás: felőrölte a HFC II.-t az Ásotthalom

Két veretlen csapat találkozott Vásárhelyen a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság negyedik játéknapján. A mérkőzésen a vendég ásotthalmiak az utolsó negyedórában felőrölték a sokáig helytálló fiatal vásárhelyi gárda ellenállását.

Az első félórában a fizikailag sokkal erősebb vendégek fölénye mindössze

Rencsár

kapufájában nyilvánult meg. Az első nagy ziccerre 38 percet kellett várni, ekkor

Baji Renátó

került gólhelyzetbe, de lövését

Vígh

kapus lábbal hárította. A szünetben kettős cserét határozott el

Dezső Ferenc

, a hazaiak edzője, és két perccel a második játékrész folytatását követően a vásárhelyiek megszerezhették volna a vezetést, de

Brizik-Bodrogi

hatalmas helyzetben mellé lőtt. A folytatásban feljött a vendégcsapat, és sorra alakította ki helyzeteit. Az 54. percben

Hatvani

beadását

Török András

nagy helyzetben rosszul fejelte a kapu irányába, majd három perc múlva Hatvani gólba tartó labdája az önfeláldozóan bevetődő Brizik-Bodrogiról vágódott az alapvonalon túlra. Újabb két perc telt el, amikor Vígh kapus rosszul mozdult ki kapujából, de Baji az üres kapu fölé ívelt. A 70. percben egy jobb oldalról beívelt szabadrúgást Rencsár fejelt mellé. A 75. percben a hazai védelem hibáját kihasználva megszerezték a vezetést az ásotthalmiak. Egy hosszú indítás eljutott volna Vígh kapushoz, de a hálóőr nem szólt, így

Bokor

megpróbálta elfejelni a labdát, amely Baji Renátó elé került, és a vendégek támadója okosan a kapu bal alsó sarkába helyezett, 0-1. A gólt követően háromvédős rendszerre állt át a HFC II., de a támadásaikba sok hiba csúszott. A 84. percben eldőlt a találkozó sorsa, ekkor Hatvani húzott el a bal oldalon, beadását az egyik társa még elvétette, de az érkező

Csáki Róbert

már nem hibázta el a ziccert, 0-2. A 88. percben fölényessé vált az ásotthalmiak sikere,

Török

beadását a szabadon maradt

Völgyi Roland

a tizenegyespontnál lekezelte, majd a tehetetlen Vígh mellett megszerezte csapata harmadik gólját, 0-3. Sikerével a 10 pontos Ásotthalom a tabella élére ugrott, míg a 7 pontot gyűjtött HFC II. négy fordulót követően a hetedik.

Megyei I. osztály 4. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC II. – Ásotthalom TE 0-3 (0-0).

Hódmezővásárhely, 250 néző. Vezette: Dobai.

HFC II.:

Vígh – Jesenszki (Forrai 53’), Tóth II. J., Bokor, Huszár – Brizik-Bodrogi, Király D. (Badi J. 85’) – Juhász II. S. (Cernak 75’), Huszka (Varga A. 46’), Komán (Badi R. 46’) – Konc A. Edző: Dezső Ferenc.

Ásotthalom:

Ábrahám – Török A., Vastag B., Kiszner (Frank A.), Bogdán – Rencsár, Kothencz L. (Völgyi R.), Csáki R., Hatvani – Baji R. (Baji Sz.), Szűcs K. Edző: Hevesi Tibor.

Gólszerzők:

Baji Renátó (75’), Csáki Róbert (84’), Völgyi Roland (89’).

Jók:

Bokor Cs., Huszár L., Konc A., ill. Vastag B. (a mezőny legjobbja), Török A., Hatvani, Baji R.. Dezső Ferenc:

"0-1 után az egyenlítés érdekében kénytelenek voltunk kitámadni, és védelmünk fellazulását könyörtelenül kihasználták a vendégek. Ezt a csatát elveszítettük, de fog még a csapatunk győzelmeknek örülni."

Hevesi Tibor:

"Az első gólunkig volt háromesélyes a mérkőzés. Ezt a győzelmet Vastag Balázs gyászának enyhítésére ajánlja a csapat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.