Egyetem

Kémikusok, csillagparti, helyszínelők - jön a Kutatók Éjszakája

Kémikusok, csillagparti, helyszínelők - jön a Kutatók Éjszakája

2012. szeptember 27., csütörtök
Kémikusok, csillagparti, helyszínelők - jön a Kutatók Éjszakája

Jövőkutatás, hanglebegés, elektronágyú, fénymalom, plazmagömb… Hetedik alkalommal szervezik meg az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló Kutatók Éjszakáját szeptember 28-án.

Helyszínelőket játszathatunk az ÁOK Orvosi Biológia Intézetében, az ÁOK–TTIK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetben érdekes dolgokat láthatunk-hallhatunk el az anyagtudománytól a vizuális tudományig. A Bolyai Intézetben sok más mellett Sudoku elmélet és gyakorlat várja a látogatókat. Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon játékosan ismerkedhetünk a pszichológiával, az Egyetemi Füvészkert éjszakai kalandtúrát, a Gazdaságtudományi Kar kommunikációs tréningeket és gazdasági előadásokat szervez. A JGYPK-n ifjú kémikussá válhatunk, a Szegedi Csillagvizsgálóban csillagpartit tartanak. A TTIK-en a színes programok között lesz geoládakeresés, népszerű csillagászat és időjárás-ifotózás. Az Embertani Tanszék többek közt testalkatvizsgálat a program, illetve mindenki elkészíthető saját ujjlenyomatát és még sorolhatnánk. A Kutatók Éjszakája szervezésébe hazánk a kezdetektől fogva csatlakozott. Azóta a rendezvény hazai látogatottsága több mint tízszeresére növekedett. Ma már az ország számos pontján, az összes régióban elérhetők a programok mindenki számára.

A szegedi rendezvények programfüzete ITT olvasható,

további

részletek ITT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.