Kultúra

Kovács Péter alkotásaiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen

Kovács Péter alkotásaiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen

2012. szeptember 27., csütörtök
Kovács Péter alkotásaiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen

Kovács Péter Kossuth- és Munkácsy-díjas festő, grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában.

Nagy Imre

múzeumigazgató a tárlat anyagát bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: immár hagyomány, hogy a Vásárhelyi Őszi Tárlathoz kapcsolódva az előző esztendő fődíjasa önálló kiállításon mutatkozik be.

Kovács Péter

október 7-én nyíló tárlatán a közönség a művész utóbbi öt évben készült alkotásaiból láthat szűkebb válogatást. Az Alföldi Galériában bemutatott alkotások között szerepel a Vásárhelyi Őszi Tárlaton tavaly Tornyai-plakettel díjazott Kik-sorozat több alkotása is. A művész alkotásait ismerő nézőknek is meglepetéssel szolgálhat azonban néhány nagyméretű, vászonra készített alkotás, amelyeken a művész papírképekről ismert egyedi stílusa és formavilága jelenik meg - fogalmazott a művészettörténész, hozzátéve, hogy a sajátos figurális alkotások gyökereit

Kondor Béla

életművében lehet megtalálni. A múzeumigazgató szerint Kovács Péter műveinek középpontjában az emberi test vagy annak egy részlete áll, a képeket nézve nehéz eldönteni, hogy azok csontvázat vagy élő személyeket ábrázolnak "röntgenszerű" részletességgel. A "firkálásszerű" vonalak hálójából és finoman elhelyezett foltokból alkotott képek a lét alapkérdéseivel foglalkoznak - tette hozzá. Kovács Péter 1970, a főiskola elvégzése óta jelen van a hazai kortárs kiállításokon, köztük a Vásárhelyi Őszi Tárlaton is, gazdag szimbolikus és tartalmi értéket hordozó műveit számos díjjal elismerték már.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.