Sport

Kosárlabda: parádésan helytállt a Szedeák a román ezüstérmes ellen

Kosárlabda: parádésan helytállt a Szedeák a román ezüstérmes ellen

2012. szeptember 21., péntek
Kosárlabda: parádésan helytállt a Szedeák a román ezüstérmes ellen

Vereséggel nyitotta kétmeccses temesvári túráját a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. Molnár József legénysége már a szerb Dusan Domovic-Bulut nélkül utazott el.

Kőkemény terhelést kapnak Kiss Zsolték a hét végén, hiszen kevesebb mint 24 óra leforgása alatt kétszer csapnak össze a román első liga előző szezonjának ezüstérmesével, ráadásul idegenben. Az első felvonás pénteken este a hazai BC Temesvár győzelmével zárult ugyan, ám a mutatott játékért ezúttal a Szedeákot is minden dicséret megilleti! A vendégeknél már nem lépett pályára a néhány napig tesztelt szerb hátvéd,

Dusan Domovic-Bulut

, hiszen a kettes posztra jövő kedden amerikai próbajátékos érkezik

Anthony Gurley személyében

. Így aztán ezúttal csak két külföldivel álltak föl a mieink,

Nebojsa Dukic

mellett az irányító

Kevin Sims

kapott lehetőséget, akinek teljesítményét még szeptember 24-éig figyeli a szakmai stáb, hogy aztán döntés születhessen arról, kap-e szerződést az amerikai játékmester. Nos, Sims ezúttal kitett magáért, hiszen 17 ponttal terhelte meg a gyűrűt, ám még őt is felülmúlta Dukic - akinek ezek szerint nem a két kihúzott fogában volt az ereje –, hiszen 21 pontot jegyzett, s hatból öt triplakísérlete is betalált. Csorvási Milán centermunkáját és 12 pontját is ki kell emelni, ám ennél is lényegesebb, hogy mindenki hozzá tudott tenni, még a padról beszálló fiatalok is, végre valódi csapatként küzdött és harcolt a Szeged. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen végig kiélezett csatára késztették azt a BC Temesvárt, mely három amerikai és három szerb légióst vetett be, s melynek erejéről az Eurochallenge-sorozatban hamarosan a Szolnok és a Körmend is meggyőződhet, hiszen a két magyar gárdát egy csoportba sorsolták a román ezüstérmessel. A nagyszünetben 13 ponttal vezettek a vendéglátók, a második félidőt pedig nagy bravúrral egálra hozták a Molnár-tanítványok, akik így egy bőven a vállalható kategóriába tartozó vereséggel zárták a derbit. Olyan vereséggel, melyből végre építkezni lehet! A két fél szombaton 12.30-kor ismét megmérkőzik Temesváron.

Felkészülési kosárlabda-mérkőzésen:

BC Temesvár (romániai) - Naturtex-SZTE-Szedeák 87-74 (25-16, 22-18, 20-20, 20-20).

Szeged:

Sims 17, Vida, Kiss Zs. 8/6, Dukic 21/15, Csorvási M. 12. Csere: Jakab 3, Csorvási L. 8, Hájer 2, Wirth 3/3, Varga D. Vezetőedző: Molnár József.

A Temesvár legjobb dobói:

Popescu 16, Jovanovic 14, Johnson 12, Sarovic 11. Molnár József:

"Nagyon jó mérkőzést játszottunk, az eddigi legerősebb ellenfelünkkel szemben nyújtottuk magasan a legkiemelkedőbb produkciónkat. Gratuláltam is a srácoknak a találkozó végén a nagyszerű helytálláshoz! Gyakorlatilag minden szempontból kiegyenlített csatát vívtunk, egyedül a lepattanózásban múltak fölül bennünket jelentősen, 34-19-re, ami mutatja, hogy fizikálisan milyen rendkívül erős együttessel találkoztunk. Öröm számomra, hogy az összecsapás jelentős részében jól és agresszíven kosárlabdáztunk, amit a végeredmény is tükröz. Feladatunk, hogy holnap is hasonlóképpen teljesítsünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.