Sport

Kosárlabda: megérkezett Brewer a Szedeákhoz + FOTÓK

Kosárlabda: megérkezett Brewer a Szedeákhoz + FOTÓK

2012. szeptember 6., csütörtök
Kosárlabda: megérkezett Brewer a Szedeákhoz + FOTÓK

Csütörtök délután sajtótájékoztató keretében mutatták be Troy Brewert, a Naturtex-SZTE-Szedeák új légiósát a Reök Kávézóban. A hátvéd szerda este már edzett a csapattal. Kevin Sims később érkezik.

A 23 éves, 195 centi magas, 2-es poszton szereplő amerikai kosaras - aki a legutóbbi idényben a washingtoni American University Eagles színeiben játszott az Egyesült Államok főiskolai bajnokságában (NCAA) - szerdán érkezett Szegedre, este már magára is öltötte a Szedeák-pólót, s

Molnár József

vezetőedző irányításával aktívan részt vett a csapat edzésén. Mint a Reök Kávézóban - mellyel újabb egyéves támogatói szerződést kötött az egyesület, akárcsak a Szent Gellért Magánklinikával - megtartott sajtótájékoztató elején megtudtuk, a szintén újonnan igazolt amerikai irányító,

Kevin Sims

járatát törölték Houstonban, így ő csak csütörtök délután érkezett meg Magyarországra, este csatlakozik a kerethez, és együtt is edz a szegedi fiúkkal. Mint Troy Brewer elmondta, nagyon szimpatikus a közeg, nagyon jók az első benyomásai a csapatról és a csapattársaktról, örömmel fogadta, hogy kemény munkába csöppent bele a Tisza-parti alakulatnál. "Igyekszem mindent megtenni minden meccsen, hogy a lehető legjobban segítsem a csapatot közös célunk elérésében" - közölte az ifjú légiós.

Bonifert Domonkos

, a Szedeák ügyvezetője hozzátette, a Naturtexnek köszönhetően stabilizálódott a csapat helyzete, ezt is mutatja, hogy

Csorvási Leventével

magyar válogatott játékost, valamint Brewer és Sims személyében pedig két, jó benyomást keltő amerikai légióst is sikerült igazolni.

Gellért Ákostól

, a Naturtex tulajdonosától elhangzott, a szakemberek összeállították a keretet, amely erősebb mint a tavalyi, s most már máshogyan kell a bajnoksághoz viszonyulni. "Nem a nyolc közé jutás a cél, hanem a nyolc közötti játék, ahol bárki megverhet bárkit. A Szedeák együttese jó szellemű társaság, s most megfelelő szakmai munkával párosulva szép eredményt érhetünk el."

Molnár József

vezetőedző hangsúlyozta, most már a támadásbeli és védekezésbeli játékra koncentrálnak a felkészülésben, s célja az előkészületi mérkőzéseken a csapat gyors rotálása, hogy lássa, ki mennyire biztos ember a posztján.

Kiss Zsolt

csapatkapitány az elmúlt hetek kemény edzései kapcsán kiemelte, a sok futásos fizikai felkészülés elengedhetetlen a csapat előrelépéséhez. A keret változásai kapcsán hozzátette, Brewert jó benyomást keltő, gyors és technikás játékosnak találja az első edzés alapján, mellé Sims ajánlólevelei is jók, ketten nagyon ütőképessé tehetik a Szedeák gárdáját. A Naturtex-SZTE-Szedeák együttese pénteken megkezdi felkészülési mérkőzéseit, előbb Szombathelyen aznap 17.30-tól a Falco, majd szombaton 14 órától ugyanott a Sopron ellen lépnek pályára Tanács Attiláék. Változott a bajnoki menetrend programja is. A korábbiaktól eltérően október 7-én (vasárnap) 17 órától kezdi meg a férfi kosárlabda NB I/A idei küzdelmeit a Debrecen ellen a csapat, a hajdúságiak kérésére Szegeden. Ugyancsak változik a október 10-i Nyíregyháza elleni mérkőzés időpontja, 19.15-től játszanak Kiss Zsolték - a csapat köszönettel tartozik a Pick Szegednek, mely belegyezett, hogy egy órával hamarabb, 17 órától mérkőzzön a Balatonfüreddel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.