Sport

Körbefutották a Bonifertet a Magyar Diáksport Napján + FOTÓK

Körbefutották a Bonifertet a Magyar Diáksport Napján + FOTÓK

2012. szeptember 21., péntek
Körbefutották a Bonifertet a Magyar Diáksport Napján + FOTÓK

Pénteken, kevéssel dél előtt a makkosházi Bonifert Domonkos Általános Iskola apraja-nagyja 2012 métert futott a Magyar Diáksport Napja alkalmából.

Erőnléttől függően ki-ki futva, néha sétálva tette meg a távot, a nagyobbak az iskola körül, a kisebbek a belső udvaron róva a köröket, mintegy 360-an. Épp a futás végeztével sikerült pár mondat erejéig elcsípnünk

Husztáné Gyursánszki Erzsébet

, a Bonifert-iskola igazgatónőjét. "Ez a minimum, hogy az ember az iskolájáért fut" - közölte az intézmény vezetője. "2010-től kezdve minden évben csatlakozunk a Magyar Diáksport Naphoz a magunk módján, a magunk egészségéért, a gyerekek sportra neveléséért. Számos kollégámmal együtt futottuk le a 2012 méteres távot, hiszen a sportolás megszerettetése a célja e rendezvénynek, ezt szeretnénk elérni a gyerekeknél azzal a példamutatással, hogy megállás nélkül mi pedagógusok is végigfutjuk a távot" - hangsúlyozta Husztáné Gyursánszki Erzsébet. Az ismert szegedi matematikatanárról,

Bonifert Domonkosról

elnevezett, a sportnak mindig kiemelt figyelmet szentelő iskolában nem áll meg a (sport)élet, hiszen jövő szombaton, szeptember 29-én lesz a családi sportnapot is tartanak, ahol számos sorversennyel, labdarúgó- és kézilabdatornával várják a mozogni, versenyezni vágyó szülőket és gyerekeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.