Közélet

Konferencia Hódmezővásárhelyen a nők szerepéről

Konferencia Hódmezővásárhelyen a nők szerepéről

2012. szeptember 12., szerda
Konferencia Hódmezővásárhelyen a nők szerepéről

Az Európai Regionális Szervezet (ERGO) Nők a nemzetgazdaságban - Látható és láthatatlan munka címmel szervez konferenciát 2012. szeptember 13-án Hódmezővásárhelyen.

A Nők a nemzetgazdaságban - Látható és láthatatlan munka című konferencia gondolata partnerségben született: kidolgozásában részt vett állami, civil és gazdálkodó szervezet egyaránt. A téma időszerűségét és fontosságát demográfiai és munkaerőpiaci mutatók, valamint a felvetés iránti élénk érdeklődés is jelzik. A rendezvény védnökei:

Lázár János

országgyűlési képviselő valamint

Szalai Piroska

a Nemzetgazdasági Minisztérium, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosa. A konferenciát az ERGO Európai Regionális Szervezet rendezi, meghívást kapnak önkormányzatok és civil szervezetek képviselői, kis- és nagyvállalatok HR területen dolgozó munkatársai, médiamunkatársak és országgyűlési képviselők is. 2012. szeptember 13-án délelőtt nagyobb ívű előadásokra kerül sor (EU-s álláspont megismerése, demográfiai tényezők, a nők foglalkoztatásának bővítése előtt álló akadályok és lehetőségek a nagyvállalati, a kkv és a civil szektorban). A konferencián előadást tart

Barsiné Pataky Etelka

, MMK elnök;

Szalai Piroska

, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosa;

Pongrácz Tiborné

, KSH Népességtudományi Kutatóintézetének Igazgatóhelyettese;

Mészáros Mónika Alíz

, a HITA Üzletfejlesztési Főosztály osztályvezető-helyettese és osztályvezetője;

Zoób Kati

, textiltervező;

Ferencz I. Szabolcs

, a MOL-csoport alelnöke; valamint

Orbán Árpád

, a Civitas Alapítvány vezetője. Délután négy témakörben szekcióülések keretében dolgoznak fel kiemelten fontos témaköröket, úgymint: a HR szakma előtt álló kihívások a női foglalkoztatás bővítése esetén; a kisgyermekes édesanyák lehetőségei és igényei; a hátrányos helyzetűek foglalkoztatása (fogyatékkal élők, kisebbségben élők, szociálisan hátrányos helyzetűek); vagy a női vállalkozások, a vállalkozónők helyzete. A szekcióüléseken részt vesz többek között:

Bartos Mónika

, országgyűlési képviselő;

Talabér Márta

, országgyűlési képviselő;

Kissné Oláh Anita

, a KIM TFFÁ képviselője;

Lakatosné Sira Magdolna

, országgyűlési képviselő;

Mészárosné Halász Judit

, az EMMI – Családpolitikai Főosztály munkatársa;

Ferencz Orsolya

, egyéni önkormányzati képviselő, Józsefváros 11. sz. választókörzet; valamint

Mágori Józsefné

, országgyűlési képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.