Bulvár

Kedden sem pihentek a megyei rendőrök, intézkedés 502 esetben

Kedden sem pihentek a megyei rendőrök, intézkedés 502 esetben

2012. szeptember 5., szerda
Kedden sem pihentek a megyei rendőrök, intézkedés 502 esetben

502 rendőri intézkedés történt az elmúlt 24 órában Csongrád megyében. Ezek közül 43 esetben bűncselekmény, míg 39-szer szabálysértés miatt kértek rendőri segítséget az állampolgárok.

Mindezeken túl 22 illegális migránst fogtak el, 6 esetben pedig bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható embert állítottak elő a rendőrök. Néhány közérdeklődésre számot tartó eseményről részletesebb tájékoztatást is kiadott Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az 502 esetből. Egy Németországban körözött Mercedest tartóztattak fel a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök kedd délben. A járművet egy cseh férfi vezette. Egy Porsche Cayenne-t is elfogtak, ezt a román rendőrség körözte. Utóbbival Magyarországra szeretett volna belépni egy szerbiai állampolgár Röszkénél. A rendőrség mindkét autót lefoglalta és értesítette a külföldi hatóságokat. Nagylakon egy európai elfogatóparancs hatálya alatt álló moldáv állampolgárt fogtak el a rendőrök. Őt a Mátészalkai Városi Bíróság körözte bűncselekmény elkövetése miatt. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, további sorsáról a körözést elrendelő hatóság dönt. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőrei egy 28 éves helyi lakost fogtak el kedd este. Ellene a Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja bocsátott ki elfogatóparancsot. Bűncselekmény miatt körözte a Csongrádi Rendőrkapitányság azt a férfit, akit kedd délelőtt fogtak el a járőrök a Fő utcán. A férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Egy sándorfalvi ház lakosai kértek segítséget kedd este a Szegedi Rendőrkapitányságtól, ugyanis egy 54 éves férfi késsel fenyegetőzve bement az udvarukra, majd onnan a felszólítás ellenére sem akart kimenni. A helyszínre siető rendőrök végül megoldották a helyzetet, a férfit megbilincselték és előállították. Magánlaksértés bűntette megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Lakossági bejelentés alapján fogtak el két garázsfeltörőt a rendőrök Szegeden kedd este. A segélyhívóra egy állampolgár jelentette be, hogy két ember garázsajtókat próbált kinyitni az Árva utcában, de mivel nem jártak sikerrel, tovább indultak. A bejelentő által adott személyleírás alapján a rendőrök átvizsgálták a környéket és igazoltattak is két férfit, akik először mindent tagadtak. Az egyenruhások azonban a közelben megtalálták azt a zárfésűt, amit a 44 és a 37 éves szegedi lakost használt. A rendőrök mindkét gyanúsítottat előállították, lopás kísérlete miatt indult ellenük büntetőeljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.