Sport

Kajak-kenu: exodus a magyar női szakágban?

Kajak-kenu: exodus a magyar női szakágban?

2012. szeptember 26., szerda
Kajak-kenu: exodus a magyar női szakágban?

Sarudi Alíz személyében újabb világbajnoki érmes jelezte a Magyar Kajak-kenu Szövetségnek távozási szándékát, sőt, úgy tűnik, a világbajnok Paksy Tímea is országváltásra készül - értesült a sportnapilap honlapja.

A tavalyi szegedi világbajnokságon K–2 1000 méteren bronzérmes

Sarudi Alíz

Ciprusra tart, s a

Nemzeti Sport Online információi szerint

Paksy Tímea

is az országváltás gondolatával foglalkozik. Kikérőjét már a Magyar Kajak-kenu Szövetséghez is eljuttatta Sarudi Alíz, aki ciprusi nyaralásáról hazatérve úgy döntött, Limassolban folytatja pályafutását.

Fábiánné Rozsnyói Katalin

tanítványa vőlegényével nyaralt a szigetországban, ahol a tengerparton „belebotlottak" egy kajakos klubba. "A tengerparton sétáltunk a párommal, amikor figyelmesek lettünk egy kajakos csoportra" – idézi Sarudit az nso.hu. "Odamentünk, és kértem, hadd próbáljam ki az egyik kajakot. Szó szót követett, a páromnak – aki személyi edző – azonnal állást ajánlottak, én pedig néhány nappal később visszamentem, hogy beszélhessek a vezetőedzővel. Egyeztettünk a jövőt illetően, készülhetek náluk, és mivel a párom nagyon jó állást kapott, nem is haboztunk." „Nem sokat tudok a ciprusiakról, és a távozásom nem azt jelenti, hogy állampolgárságért folyamodom, de úgy tűnik, a jövőnk odaköt majd" – folytatta a kajakosnő. Távozása egyúttal azt is jelenti, hogy búcsút kell vennie páros társától, Medveczky Erikától. "Erika nem repesett a hírtől, de később megbarátkozott a gondolattal" – mondta Sarudi, aki az olimpia óta a harmadik női kajakos, aki más országban folytatná pályafutását.

Paksy Ausztriába tart?

Az nso.hu friss információi szerint a kilencszeres világbajnok Paksy Tímea is az országváltás gondolatával foglalkozik, a hírek szerint Ausztria felé veszi az irányt.

Ábrahám Attila

, az MKKSZ főtitkára a sportnapilapnak elmondta, Paksy még nem adta be papírjait a szövetségnek. "Egyelőre nem akarom kommentálni a hírt, szeptember harmincadika a leadási határidő, ha akkor a szövetségben lesz a papírom, lesz miről beszélnünk" – nyilatkozta az ügyről Paksy Tímea.

Mint már korábban beszámoltunk róla

,

Benedek Dalma

már biztosan,

Douchev-Janics Natasa

pedig valószínűleg Szerbiában folytatja karrioerjét. Forrás:

Nemzeti Sport Online

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.