Sport

Jet-Ski világbajnokból szegedi zumbaoktató + JÁTÉK

Jet-Ski világbajnokból szegedi zumbaoktató + JÁTÉK

2012. szeptember 12., szerda
Jet-Ski világbajnokból szegedi zumbaoktató + JÁTÉK

Jet-Ski világbajnoksága után zumbaoktató lett Szegeden Pala Tünde. Játsszon velünk, nyerjen bérletet az edzésekre!

Ritkán találkozunk olyan emberekkel, akik bármibe belevágnak, abban sikeresek lesznek. Pala Tünde, akinek a nevével a sportrajongók már biztosan sokszor találkoztak, ilyen. Tünde közgazdász és jogász végzettséggel rendelkezik és emellett a sportok szerelmese. A nemrégiben Budapestről Szegedre költözött lány mindenki számára jó példa arra, hogy ha örömnek érezzük a mozgást, a sikerélmények hamar jönnek. Egy rövid beszélgetés alatt megpróbáltuk megtudni tőle sikerei titkát és azt, hogy mit csinál Szegeden.

- Sok mindenbe belefogtál az elmúlt években: Jet-ski, zumba, közgazdaságtan, jogász szakma. Mi motivál?

- Igazság szerint mindenre kíváncsi vagyok és mindenhez van kedvem. Érdekel a világ, nyitott vagyok az újdonságokra, ezen kívül pedig valamilyen mélyről jövő motivációból adódóan boldoggá tesz, ha segíthetek az embereken, és ha átadhatom a tudásom, az életörömöm.

- 2005-ben sokat hallhattuk a neved a médiában, hiszen te voltál az első magyar női Jet-ski világbajnok. Hogyan találkoztál először a sporttal és mennyi idő után sikerült elérned a címet?

- Egy nagy „véletlen” folytán kezdtem el Jet-skizni 26 évesen. Egyből belecsöppentem egy amatőr versenybe és ezt követően felszerelés, pénz nélkül a magyar szövetség segítségével kezdtem el versenyekre járni. 1 év után 2005-ben világbajnok lettem Moszkvában, itt rendezték az első világbajnokságot ülős Jet-ski-vel. 2007-ben és 2008-ban EB-t is nyertem nőként, erre azért is vagyok különösen büszke, mert azóta sem volt női verseny, így én vagyok az egyetlen női bajnok a sportágban.

- Mikor és miért váltottál vízről szárazföldre, Jet-ski-ről zumbára?

- 2008-ban a válság a sportágat is érintette, egyre nehezebb volt szponzorokat találni és szövetség se rendezett több VB-t, EB-t. Emellett sajnos volt egy komolyabb sportsérülésem, ami egy év pihenőpályára kényszerített. Ez után már nem indult be semmi ugyanúgy. Mivel egész életemben sportoltam, továbbra is szükségem volt mozgásra, így amint regenerálódtam, új lehetőséget kerestem. Ekkor találkoztam a zumbával és azonnal tudtam, hogy ez nekem való. A tánc mindig közel állt a szívemhez, de partner híján a társastánc például szóba sem jöhetett, ezért örültem, mikor 2010 őszén több elkedvetlenítően rossz zumba óra után rátaláltam Budapesten a Goldance táncstúdió óráira.

- Hogyan lesz tanítványból oktató?

- Néhány hónap után az tánciskola vezetője látva lelkesedésem és gyors fejlődésem, megkérdezte, lenne-e kedvem oktatni. Én természetesen azonnal igent mondtam. Ez után beindultak az események, egymás után végeztem el a szükséges hivatalos tanfolyamokat, így mára rendelkezem szinte minden hivatalos zumba oktatói képesítéssel.

- Mit szeretsz a zumbában, mi az, amit át szeretnél adni az óráidra járóknak?

- Elsősorban a party-hangulatot, a latin ritmusokat, az izzadást és azt, hogy egy óra teljesen elfáraszt, mégis feltölt, úgy, hogy utána sokáig jó a kedvem. Oktatóként szeretném ezt az érzést, a mozgás örömét átadni a velem együtt táncolóknak és arra rávezetni az embereket, hogy egy kis gyakorlással mindenki megtalálhatja a ritmust és az ütemet, mert mindenkiben benne van. Az pedig már csak járulékos plusz, hogy heti 1-2 zumba órától az embernek szebb lesz a tartása, kecsesebb a mozgása és a kilóitól is megszabadulhat.

- Kinek érdemes kipróbálni az óráidat?

- Mindenkinek! 0-99 évig ajánlom nemre való tekintet nélkül, mert mint mondtam, a mozgás és a ritmus mindenkiben ott van. Az óráimon a fitness helyett a hangsúly inkább a táncon van és bár a zumba egyszerre fitness és tánc is, a Goldance-nél és így nálam is nagyobb hangsúlyt fektetünk a táncra és a koreográfiára, mint a fitnessre. Ez persze nem vesz el a zsírégetés hatásából, de az érzés inkább olyan, mintha egy jó bulin lennénk barátok közt.

- Mik a további terveid, milyen szerepben láthatunk legközelebb?

- Azt majd eldönti az idő! Most elsősorban azon kívül, hogy ismerkedem Szegeddel, élvezem a napfényt és a város forgatagát, azt szeretném, ha minél többen megismernék a zumbát és azon belül is azt, amit én, a Goldance és a legképzettebb tanárok képviselünk. Ennek érdekében a szegediek számára elérhető árakkal hirdettem meg az órákat. Természetesen közben én is folyamatosan fejlődök, tanulok, jelenleg például a táncsport edzői vizsga megszerzése a célom. Tünde szeptemberben több helyszínen is új zumba tanfolyamokkal várja a mozogni vágyókat 0-99 éves korig. Az órák mostantól Gyálaréten és Szeged belvárosában, a Hypnology Dance Crew-ban is látogathatóak. További információk, árak: www.zumba-szeged.hu Kipróbálná ön is ezt a vidám hangulatú mozgásformát? Három darab 10 alkalmas zumba bérletet sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésünkre:

- Mi a zumba?

A.

Latin ritmusokra épülő fitness program

B.

Kubai társastánc

C.

Dél-koreai harcművészet A megfejtéseket a

jatek@szegedma.hu

e-mail címre várjuk a játékos nevének és elérhetőségeinek megadásával legkésőbb szeptember 19-e (szerda) éjfélig. Szerencsés játékosunkat e-mailben értesítjük nyereményéről.

A játékosok jelen pályázatban való részvétellel automatikusan elfogadják a SZEGEDma.hu

Nyereményjáték szabályzatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.