Bulvár

Játékpisztoly miatt vonult ki a TEK, nem indul eljárás (FRISSÍTVE)

Játékpisztoly miatt vonult ki a TEK, nem indul eljárás (FRISSÍTVE)

2012. szeptember 12., szerda
Játékpisztoly miatt vonult ki a TEK, nem indul eljárás (FRISSÍTVE)

Játékpisztollyal okozott riadalmat egy fürdőköpenyes fiatal, aki beült a Műegyetem egyik előadására, majd fegyvernek látszó tárgyat tett ki a padra. A terrorelhárítás kivonult, elfogták, nem indul eljárás ellene.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) minden bejelentést komolyan vesz, nincs lehetősége és ideje mérlegelni olyan esetekben, amikor emberéletek lehetnek veszélyben - tudatta a szervezet szerda este az MTI-hez eljuttatott közleményében. Szerda délelőtt kiürítették a Műegyetemet, miután egy diák fürdőköpenyben ült be az egyik előadásra, majd fegyvert - mint utóbb kiderült játék pisztolyt - tett ki a padra. A fiatalt a TEK emberei fogták el. A TEK közleményében kiemelte: "tréfásnak, viccesnek beállítani a történteket több mint felelőtlenség". Ha riasztást kapnak, hogy egy diák furcsa öltözékben, fegyvernek látszó eszközzel megy be egy tanterembe, azt a lehető legkomolyabban veszik és minden olyan eshetőségre felkészülve vonulnak ki a helyszínre, amelyre a műveleti egységek kiképzést kaptak - írták. Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója az MTI-nek elmondta: a fiatal férfit még a Műegyetem egyik termében elfogták a terrorelhárítók. "Teljesen élethűnek" tűnt a pisztoly - tette hozzá, és a padra tett fegyverről készült fotót telefonján meg is mutatta az újságíróknak. A fekete pisztoly egy parabellumra hasonlított.

Nem indul eljárás a játékpisztolyos hallgató ellen

Nem indul eljárás azzal a hallgatóval szemben, aki szerdán játékpisztollyal ült be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyik előadására. Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének vezetője az esti órákban tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a 22 éves fiatal nem követett el bűncselekményt, a hallgatót tanúként hallgatták ki, majd hazaengedték. A XI. kerületi rendőrkapitányság néhány órával korábban garázdaság miatt indított eljárást a fiatal ellen, aki fegyvernek látszó tárggyal ült be az egyetem biokémiai előadására.

Fürdőköpenyben fogták el

Még a Műegyetem egyik termében elfogták a terrorelhárítók azt a fiatal férfit, aki szerdán fürdőköpenyben ült be az egyik előadásra, majd fegyverét a padra tette - közölte Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója az MTI-vel a helyszínen. Százharmincan voltak a teremben. A hat-nyolc perc alatt kiérkező egységek még "kicsengetés előtt" behatoltak az előadóba, és elfogták a férfit, akit aztán a rendőrök előállítottak - mondta a főigazgató. "Teljesen élethűnek" tűnt a pisztoly - tette hozzá, és a padra tett fegyverről készült fotót telefonján meg is mutatta az újságíróknak. A fekete pisztoly egy Parabellumra hasonlított. Bényi Mónika, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek - ugyancsak a helyszínen - azt mondta: miután a férfit az előadóban elfogták a terrorelhárítók, a XI. kerületi kapitányságra állították elő, és gyanúsítottként hallgatják ki, és garázdaság miatt indítanak eljárást ellene. A rendőrségi akciónak jelentős anyagi vonzata volt, amelyet egyelőre a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ visel - jegyezte meg a szóvivő. A Műegyetem budafoki úti bejáratánál több mint egy tucat gépkocsival érkezett terrorelhárító, három mentőautó, néhány rendőrségi járőrkocsi és a katasztrófavédelem műveleti szolgálatának gépkocsija állt, és a kiürítés alatt több mint tucatnyi egyenruhás rendőr is jelen volt - látta a helyszínen az MTI tudósítója. Pokol György, a BME vegyészmérnöki karának dékánja az MTI tudósítójának a rendőrségi akció után azt mondta: egy második évfolyamos hallgató volt az a férfi, akit biokémia előadás közben vittek el a kommandósok, mert fürdőköpenyben ült be órára, és asztalára egy fegyvert tett ki. A dékán közölte: már tartott az előadás, amikor a hallgató "furcsa öltözékében" beült a terembe. A mellette ülő két társa vette észre a fegyvert. Szó nélkül kimentek az előadóból, hogy értesítsék az egyetem rendészetét. Ezután rövid időn belül megérkeztek a rendőrök, akik azonnal elfogták a férfit - mondta a dékán. A dékán az MTI tudósítójának a rendőrségi akció után rendkívül súlyos fegyelmi ügynek minősítette az eset.

Visszatérhettek a hallgatók a Műegyetem épületébe

Az épület kiürítése rendben zajlott, de már mindenki visszatérhetett az egyetemre - mondta Hornyánszky Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vegyészmérnöki kara dékáni hivatalának vezetője szerda kora délután az MTI-nek. Az intézményben éppen egyetemi napok vannak - tette hozzá a hivatalvezető. A rendezvény honlapján elérhető információk szerint az eseménysorozaton egyebek mellett különböző zenei programok és kiállítások várják az érdeklődőket.

Egy második évfolyamos hallgató volt az a férfi, akit biokémia előadás közben vittek el a kommandósok, mert fürdőköpenyben ült be órára, és asztalára egy fegyvert tett ki - mondta Pokol György, a BME vegyészmérnöki karának dékánja az MTI tudósítójának a rendőrségi akció után. A dékán közölte: már tartott az előadás, amikor a hallgató "furcsa öltözékében" beült a terembe. A mellette ülő két társa vette észre a fegyvert, és szó nélkül kiment az előadóból, hogy értesítse az egyetem rendészetét. Ezután rövid időn belül megérkeztek a rendőrök, akik azonnal elfogták a férfit - mondta a dékán, aki rendkívül súlyos fegyelmi ügynek minősítette az esettet.

Játékpisztolyt vett elő egy hallgató

Nem valódi fegyvert, hanem egy játékpisztolyt vett elő egy hallgató szerda délelőtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen - tudta meg az MTI

Lóránt Bálint

egyetemi hallgatótól, azután, hogy rendőrök érkeztek ki a helyszínre. Közölte: a vegyészmérnöki és biomérnöki kar egyik előadótermében történt az eset. A teremben nagyjából százan voltak, amikor a kar egyik hallgatója elővette a játékpisztolyt - mondta Lóránt Bálint. Hozzátette: úgy tudja, hogy az érintett hallgatót a rendőrök kikísérték az egyetem épületéből. A rendőrség azután érkezett a helyszínre, hogy bejelentést érkezett: egy férfi bement az egyik előadóba, és egy fegyvert tett az asztalra.

Korábban írtuk:

Kiürítették a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet szerda délelőtt. Diákok és tanárok az MTI tudósítójának azt mondták, hogy egy fegyveres van az épületben. Már legalább hat rendőrautó áll az épületnél, és a Terrorelhárító Központ (TEK) emberei is a helyszínen vannak. Két mentőautó és tűzoltók is érkeztek az épülethez - olvasható az Indexen. A rendőrök az utcát lezárták, a diákokat pedig kiterelték az épületből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.