Közélet

IKSZ: az MSZP fejezze be hangulatkeltést!

IKSZ: az MSZP fejezze be hangulatkeltést!

2012. szeptember 24., hétfő
IKSZ: az MSZP fejezze be hangulatkeltést!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) felszólítja a Magyar Szocialista Pártot, hogy határolódjon el Molnár Zsolt (MSZP) választási eljárásról szóló hétfői parlamenti kijelentése miatt, és fejezze be a határon túli magyarok választójoga körüli hangulatkeltést és csúsztatásokat.

Molnár Zsolt

, szocialista képviselő a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot kritizálva az Országgyűlésben hétfőn azt mondta: Magyarország az előzetes választási feliratkozás bevezetésével kiiratkozik az európai jogállamok közül. Hangsúlyozta: a javaslat felszámolja az általános, egyenlő, titkos választójogot. Felvetette azt is: a határon túli magyarok levélben szavazása miatt a román postának lesz kiszolgáltatva a magyar választások tisztasága.

Stágel Bence

, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, IKSZ elnöke és

Törcsi Péter

alelnök az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: az nem meglepő számukra, hogy a szocialisták nem támogatják teljes mellszélességgel a határon túli magyarok szavazásban való részvételét, hiszen már 2004-ben is a kettős állampolgárság ellen kampányoltak, akkor még a szocialista Gyurcsány Ferenccel, akinek ez volt a miniszterelnöki debütálása. Felidézték, a státustörvény vitáját is, ahol Kovács László, akkori MSZP elnök "23 millió román munkavállalóval riogatta az anyaországban élőket". Mint írták, azok, akik pár évvel ezelőtt még könnyedén 23 millió román munkavállalóval riogattak, most ugyanezt teszik a román postával, cinikusan a határon túli magyarok háta mögé bújva. Ez a kijelentés nemhogy nem elfogadható, de egyenesen az idegengyűlölet és a szocialisták által oly gyakran elítélt előítéletek erősítésének táptalaja - fogalmaztak állásfoglalásukban. Kiemelték, fiatal kereszténydemokrataként számukra a határon túli magyarok részére biztosított választójog a nemzet közjogi értelemben vett egyesítését jelenti, és hiszik, hogy a szomszédainkkal stabil, kiegyensúlyozott együttműködésre kell törekedni és egymást nem megosztva kell azon munkálkodni, hogy a Közép-Európai régió minél erősebben tudja érvényesíteni érdekeit az Európai Unión belül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.