Sport

Idén is futottak egy kört a szegedi pólósokkal + FOTÓK

Idén is futottak egy kört a szegedi pólósokkal + FOTÓK

2012. szeptember 18., kedd
Idén is futottak egy kört a szegedi pólósokkal + FOTÓK

A tavalyi - a hideg téli este ellenére is nagy sikerű - "Fuss egy kört a Szeged Betonnal!" akció mintájára az A-Híd Szeged VE pólócsapata idén is egy ligetkörre hívta a rajongókat és a mozogni vágyókat Újszegedre kedd délután.

Szeged számos jeles sportembere csatlakozott a felhíváshoz. Ott volt a világbajnok búvárúszó

Kanyó Dénes

, a világ- és olimpiai bajnok kenus

Vajda Attila

, valamint a sokszoros magyar bajnok, olimpikon súlyemelő

Nagy Péter

is, rajtuk kívül a Titán Triatlon Club ifjú atlétáit, és a szegedi kosaras lányokat is felfedeztük a nagyjából 2-300 résztvevő között. Természetesen nem hiányozhatott az ország legjobb szurkolótáborának maroknyi képviselete sem a népszerű Cattani vezetésével, akik ugyancsak a kedvenceikkel tartottak - ki futva, ki biciklivel... Előzetesen Nagy Pétertől megtudtuk, az ő súlyemelői edzésprogramjának is részét képezi a futás, épp annyira, amennyire a pólósokénak is - azaz, mint

Vincze Balázs

, az A-Híd Szeged VE vezetőedzője hozzátette, kevéssé. "Persze nem hiányzik a vízilabdázók tréningjeiből a futás, de elsősorban utánpótlás szinten van jelentősége, felnőtt korban az ízületekre jobban kell vigyázni, hiszen a vízilabdában fokozott terhelésnek vannak kitéve" - tette hozzá a mester, aki elmondta azt is, hogy a tavalyi nagy sikerű futás, valamint az augusztus végi, Napfényfürdő Aquapolisban rendezett családi vizes nap után ezzel a programmal is igyekeznek közelebb hozni a szurkolókat a csapathoz, s idén már jobb időjárási viszonyok között szerették volna megrendezni a hagyományteremtő célú ligetfutást. A délután öt órai, talán kissé korai időpont ellenére is szép számmal megjelentek az érdeklődők, akiknek aztán

Török Béla

vezényelt alapos bemelegítést, majd a csoportkép elkészülte után a csapatkapitány

Varga Péter

vezérletével, kényelmes kocogással elrajtolt a mezőny az újszegedi liget Belvárosi Híd felőli végétől, hogy pár perc múlva ugyanoda is érkezzenek vissza a résztvevők - egy újabb élménnyel és némi testmozgással gazdagabban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.