Egyetem

Hoffmann Rózsa: jelenleg nincs napirenden az iskolaköpeny kérdése

Hoffmann Rózsa: jelenleg nincs napirenden az iskolaköpeny kérdése

2012. szeptember 11., kedd
Hoffmann Rózsa: jelenleg nincs napirenden az iskolaköpeny kérdése

Jelenleg nincs napirenden az iskolaköpeny kérdése, néhány hónap múlva foglalkoznak majd érdemben vele - erről Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beszélt kedd reggel a TV2 Mokka című műsorában újságírói felvetésre.

Hozzátette: korábban nem ő vetette fel az iskolaköpeny lehetőségét, hanem egy újságírói kérdésre válaszolt. Nem titkolta ugyanakkor a személyes véleményét, azt, hogy ő formaruhapárti, de ezt nem úgy értelmezi, hogy az egész országban mindenhol egyforma köpenyt hordjanak a diákok - jegyezte meg. Azt kérte, hogy néhány hónap múlva térjenek vissza a témára. A mindennapos testnevelésórák megtarthatóságra vonatkozó felvetésre azt mondta: testnevelésórák eddig is voltak, napi három általában, most kettővel nőtt a számuk az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon. Az infrastruktúra hiánya nem lehet akadálya a mozgásnak, azt ugyanis sokféle módon és helyen lehet - mondta az oktatási államtitkár, aki jelezte: a létesítmények pótlását pályázati úton segítik, ezeket a felhívásokat már el is indították. Ugyanakkor sok városban kihasználatlan sportlétesítmények vannak, az nem jó, ha az iskola és ezek egymástól független életet élnek - fűzte hozzá. A lényeg az, hogy mozogjanak a gyerekek, akik sokszor nagyon rossz fizikai, lelki állapotban vannak, és a kettő szorosan összefügg egymással - tette hozzá. A testnevelés rangját meg kell emelni az iskolákban is, azzal is, hogy mindennap mozognak a gyerekek, és nem maradhatnak el órák - fejtette ki Hoffmann Rózsa. Utalt arra is, hogy a testnevelőtanárok szövetségének közelmúltban tett nyilatkozata szerint van és lesz elegendő testnevelőtanár. Megjegyezte: az iskola a jövő tanévtől köteles lesz délután négyig-ötig nyitva tartani, a köznevelést az egész napos iskola felé kívánják "eltolni", és ebbe már a délutáni sportfoglalkozások, edzések is beleférhetnek. Szólt még arról, hogy atlétikai programot indítanak el alsó tagozaton az atlétikai szövetség közreműködésével, amelynek keretében játékos formában vezetnék be a gyerekeket a komolyabb sportokba. Ehhez az alsó tagozaton megfelelő továbbképzés indul idén a tanítók számára, és az eszközöket is megkapják majd az intézmények.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.