Egyetem

Határon átnyúlt a piknik + FOTÓK

Határon átnyúlt a piknik + FOTÓK

2012. szeptember 21., péntek
Határon átnyúlt a piknik + FOTÓK

Első alkalommal rendezték meg pénteken szerte az Európai Unióban és a szomszédos országokban az Európai Együttműködés Napját, melynek egyik kiemelt eseményeként tudományos és üzleti piknikre csábították az érdeklődőket a József Attila Tanulmányi és Információs Központ melletti zöld területre – az Innovatív IT-sarok és a kémiai kísérletek mellett a hotdog sem maradt el.

Több sátor sorakozott a TIK árnyékában. Látványos, interaktív kémiai-fotonikai kísérletekkel, játékos feladatokkal várták az érdeklődőket. Az IT-sátorban a Szegeden és Temesváron működő IT-technológiai és vállalkozói közösségekről lehetett többet megtudni, több mint tíz nemzetközi kezdő IT-vállalkozás osztotta meg tapasztalatait és mutatta be projektjeit. A Junior Achievement standjánál vállalkozással kapcsolatos tudnivalókat mutattak be játékosan. A „Tudományos és Üzleti Piknik” a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program által támogatott SCIENTSTU projekt záró rendezvényeként valósult meg. Gortva-Kónya Mónika projektmenedzser, a DEAK Zrt. munkatársa hangsúlyozta, a projekt lényege az volt, hogy a tudományos területen tanuló hallgatók számára üzleti tudást adjanak át. A rendezvényre Romániából mintegy száz résztvevőt vártak. Több mint kétszáz helyi rendezvény és program várja az érdeklődőket Európa-szerte az Európai Együttműködés Napja alkalmából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.