Közélet

Hamis ruhaszállítmányt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Hamis ruhaszállítmányt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

2012. szeptember 1., szombat
Hamis ruhaszállítmányt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ötezer hamis márkajelzésű ruhaneműt találtak a pénzügyőrök egy lengyel kamionban Nagylak közelében - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-t.

Némedi Varga Éva

, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense elmondta, hogy egy közúti ellenőrzés során vizsgáltak meg egy az okmányok szerint Bulgáriából Litvániába textilárut szállító lengyel kamiont. A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján nyitották fel a járművet, és arra lettek figyelmesek, hogy a raktérben világmárkák logójával ellátott termékek is vannak, ezért tételes vizsgálatot tartottak. A szigorított ellenőrzés során a rakományból 145 kartondobozból összesen 5407 darab márkavédett jelzésű termék: férfi és női, valamint gyermek felsőruházat, öv, sál, kalap, táska került elő - közölte az őrnagy. Az előzetes szakértői vélemény szerint a ruházati termékek hamisítványok. A pénzügyőrök a 34 millió forint piaci értékű ruhaszállítmányt lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak - tudatta a sajtóreferens.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.