Futsal: szerda este kupacsatázik az SZTE EHÖK SE

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerda este 20 órától pótolja elsőkörös magyarkupa-mérkőzését az SZTE EHÖK SE az Újpest FC ellen Algyőn. A győztes a Gödöllői Bikákkal mérkőzhet jövő szerdán.

A két klub közös indítványban kérte a Magyar Labdarúgó-szövetségtől még szeptember elején, hogy a találkozót halasszák a hó végére, mivel a lila-fehéreknek zsúfolt lett volna az NB II-es szezonkezdet, de a csúsztatás a nagyrészt egyetemistákból álló szegedieknek is jól jött, akiknek az eredeti időpontban még nem állt volna rendelkezésre keretük nagy része.

Mindkét csapat két találkozón van túl az NB II Keleti csoportjában, Cserenkó Szabolcs tanítványai egy hazai pályán, az algyői Fehér Ignác Tornacsarnokban a Rákosmenti FC-től, majd legutóbb pénteken a Monor otthonában elszenvedett 8-2-es vereséggel kezdtek. Az újpestieknek valamelyest jobban áll a szénája, ők a nyitányon a Siketek SK-t idegenben verték 7-2-re, majd a lila-fehér “nagytestvér” UTE elleni kiélezett csatában – a 39. percben még csak egy gól volt a különbség – maradtak alul 8-4 arányban.

A vendégek, akárcsak a hazaiak fiatal egységet alkotnak, saját nevelésű játékosaiknak ez az első felnőtt idénye, nyári igazolásaik között azonban rutinos labdarúgók is találhatók, mint a RAFC-tól érkezett Ivanics László és Bence, vagy az Aramist, a Vasast és legutóbb a MAFC együttesét is megjárt Pál Zsolt. A hazaiak magját rutinos NB II-es játékosok alkotják, kiegészülve több új fiatal játékossal az UTC utánpótlásából. Nehéz lenne jóslásokba bocsátkozni a győztest illetően, nem kizárt, hogy hosszabbításban dől el a továbbjutás kérdése. Az azonban bizonyos, hogy a győztes a Gödöllő és a Vasas fúziójából alakult Gödöllői Bikák/Vasas-Phiten gárdájával fog összecsapni – alsóbb osztályú lévén mindenképpen hazai környezetben.

Az SZTE EHÖK SE Újpest FC elleni kupaderbijét Algyőn rendezik a Fehér Ignác Tornacsarnokban, szerda este 20 órától.

Default thumbnail
Előző sztori

Felfüggesztett a befolyással üzérkedő orosházi ügyvédnek

Következő sztori

Nem csúszik az Ásotthalom-Királyhalom határátkelőhely megnyitása

Legutóbbi hasonló cikkek