Sport

Futsal: lesz-e újszegedi Bika-futtatás hétfő este?

Futsal: lesz-e újszegedi Bika-futtatás hétfő este?

2012. szeptember 16., vasárnap
Futsal: lesz-e újszegedi Bika-futtatás hétfő este?

Hétfő este ismét hazai pályán, az őszi etap legnagyobb hazai rangadóját vívja az UTC Futsal Team együttese, hiszen a csapat megalakulása óta nagy riválisnak számító patinás Gödöllői Bikák egysége jön Újszegedre.

Remekül kezdte az idényt az UTC Futsal Team NB I-es csapata: idegenbeli győzelem Szombathelyen, nagy csatában pontmentés az erős Aramis ellen itthon, aztán kiütéses diadal Veszprémben, összesen hét pont a lehetséges kilencből. "Nagyon örülök, hogy simán nyertünk Veszprémben, talán ez volt az első meccsünk, amikor kapott gól nélkül tudtunk lehozni egy meccset. Különösen annak fényében, hogy a hazaiak részéről nagyon imponáló volt, hogy a Berettyóújfaluval ikszelni tudtak otthon, majd 2-6-ról álltak fel a nagyon megerősödött MAFC ellen. Rutinos játékosokból áll a veszprémi csapat, erőteljes centerjátékot játszottak, de

Koncz Zsolt

hátul levette a pályáról a középemberüket, így 2-3 átlövésen kívül túl sok dolgom nem volt. Ez a meccs szerencsére most nem rólam szólt" - értékelte a bakonyi túrát

Tombácz Róbert

, az UTC kiváló hálóőre. Hétfő este 19 órától azonban bizonyosan nehéz dolga lesz Tombiéknak: jönnek a Bikák!

Online

Az UTC Futsal Team - Gödöllői Bikák/Vasas Phiten presztízscsatát folyamatosan frissülő, élő, szöveges online közvetítés formájában közvetítjük hétfő este 19 órától! Szurkoljanak velünk Hegyesiék diadalának!

Amióta az UTC neve felbukkant a honi futsalban, azóta minden félévben legalább egy alkalommal összecsapott már a két gárda. Az örökmérleg nem a mieinknek kedves, akik először 2010 őszén tudtak nyerni itthon, majd tavasszal kikaptak idegenben. Az élvonalba aztán mindkét gárda feljutott (a Bikák igazából vissza), így NB II-es derbi helyett már NB I-es volt a két alakulat összecsapása. Tavaly ősszel 11-5-re hengereltek otthon a gödöllőiek (5-11), majd tavasszal az újszegedi katlanban is hűtötték a kedélyeket (5-7), aztán a rájátszásban is összekerült a két csapat, ekkor idegenben 8-3-ra diadalmaskodtak Szentéék, majd itthon sikerült visszavágni 5-3-mal, ám a négy közé jutásról döntő pest megyei összecsapáson a második félidőben a Bikák "felöklelték" az újszegedieket (4-1). Azóta történt egysmás a hétfői vendégek háza táján, nevezésüket az MLSZ nem fogadta el, ezért úgy tűnt, el sem tudnak indulni az élvonalban, ám kapóra jött számukra, hogy a Vasas magában nem bírta volna vállalni az élvonal költségeit, így kissé bizarrnak tűnő fúzió jött létre Gödöllő és Angyalföld között Gödöllői Bikák/Vasas Phiten néven.

Jegyek, bérletek

Az UTC Futsal Team hazai mérkőzéseire a belépőjegy a 2012-2013-as idényben 600 Ft lesz. A szegedi találkozókra kapható bérlet is, ennek ára 4000 Ft, mellyel a 15 hazai bajnoki találkozó mellett a kupameccsek is megtekinthetők, vagyis több mint 50%-os kedvezménnyel lehet belépni az egyes találkozókra. Bérlet vásárolható az újszegedi sportcsarnokban (110-es szoba), a Vitéz utca 3. alatti Diákfénymásolóban, vagy minden hazai találkozó előtt a helyszínen, továbbá igényelhető a 06-70/375-1109-es telefonszámon.

"Kicsit mumus számunkra a Gödöllő, mely a fúzió ellenére inkább a Bikákra épül, mint a Vasasra, az angyalföldiektől 2-3 játékos szerepel a keretükben. Van egy rutinos soruk, amely régi válogatottakból áll, illetve egy fiatalokból összerakott, Vasas-magra alapozott csapatrész - utóbbiakkal épp az jelent meg a gödöllőieknél, ami eddig hiányzott, a fiatalos lendület. Mindenképp figyelemre méltó eredmény, hogy első meccsükön idegenben győzték le a Berettyót (3-2), aztán a MAFC-cal ikszeltek legutóbb (3-3)" - elemezte az ellenfelet a nagypályán a mórahalmi kaput őrző Tombácz. "Az első két fordulóban első sorban a védekezést tettük rendbe. Ha tudjuk hozni a játékunkat, azt tudjuk játszani mint Veszprémben, látványos támadásokkal operálva, akkor legyűrhetnénk a mumusunkat" - latolgatta az esélyeket a tavalyi év leggólerősebb kapusa. A Bikák soraiban felvonuló veterán futsalharcosokat aligha kell bemutatni:

Baranyai Pál, Jenei Ottó

vagy éppen

Szente Tamás

még mindig veszélyes hegyei a bika szarvának, s mellettük ott vannak a tehetséges fiatalok is, mint

Lovrencsics Balázs, Fehér Krisztián

vagy

Füzy Zsolt

. Akárcsak korábban, ezúttal sem számíthatunk könnyed bikaviadalra...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.