Egyetem

Dudálás és közlekedési káosz – megkezdődött az iskola + FOTÓK

Dudálás és közlekedési káosz – megkezdődött az iskola + FOTÓK

2012. szeptember 3., hétfő
Dudálás és közlekedési káosz – megkezdődött az iskola + FOTÓK

A körutakon hétfőn reggel hét óra körül még zavartalanul haladt a forgalom, ám fél nyolc körül az iskolák környékén igencsak nagy volt a sürgés-forgás. Sokan autóval, illetve kerékpárral kísérték gyermeküket az első tanórára.

Becsöngettek Szegeden, s a szokásos módon dugókkal kezdődött a 2012/2013-as tanév. A Lechner tér és Madách utca sarkán rendőr állította meg időről-időre az autóforgalmat, hogy a kisgyermekek biztonsággal át tudjanak kelni az úttesten. „Most nézz szét!” – figyelmeztetett a járdán minden átkelőnél a felfestés, de elkélt a rendőri segítség, hiszen a kisebbek nem feltétlen néznek szét, mielőbb lelépnek az úttestre. Körülbelül fél nyolcig viszonylag gyér volt a forgalom a kis utcák határolta iskolánál, ám utána megindult a gyerekek és az őket kísérő szülők rohama. A buszok, trolik és villamosok is dugig voltak reggel fél nyolc tájban, a megszokott nyári utasszám többszöröse szállt tömegközlekedési járműre hétfőn reggel.

Ahogy írtuk

, az iskolakezdéssel megszűnnek a megállókban a hosszas várakozások, sűrítik a járatokat, illetve több alacsony padlós jármű is közlekedik, ám az utasok számának jelentős növekedése miatt késésekre, illetve hosszabb menetidővel érdemes számolnia mindenkinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.