Gazdaság

Digitális fejlesztés az Invitelnél + FOTÓK

Digitális fejlesztés az Invitelnél + FOTÓK

2012. szeptember 20., csütörtök
Digitális fejlesztés az Invitelnél + FOTÓK

Hazánk egyik legmodernebb optikai hálózatát építette ki az Invitel Zrt. Szegeden, Szentesen és Makón. A fejlesztés révén közel 35 ezer család tévézhet interaktívan, illetve használhat villámgyors internetet.

Az ősz egyértelműen a megújulásról szól az Invitel Zrt.-nél, az elmúlt évek legnagyobb léptékű digitális fejlesztését hajtották végre, melynek „gyümölcsét”, az akár 150 Mbit/s sebességű internetszolgáltatást, továbbá az IPTV kínálatát is egyre többen vehetik igénybe Csongrád megyében.

Lalia Gábor

, a cég regionális vezetője leszögezte, a megújuló Invitel célja a lehető legmagasabb szintre emelni az otthoni szórakozás, szórakoztatás élményét. „Úgy gondolom, hogy ez a fejlesztés az elkövetkező években beérik, s az ügyfelek át fogják pozicionálni az Invitelt, az eddigi hagyományos televíziós szolgálatóból élményszolgáltatóvá fogunk válni. Akik minőségi, magas színvonalú szolgáltatást szeretnének, azok minket fognak választani” – hangsúlyozta. Az elmúlt évtizedben nem volt olyan léptékű telekommunikációs hálózatfejlesztés Csongrád megyében, mint az Invitelé. Az ország egyik legmodernebb digitális rendszere októberre újabb városrészeket, lakásokat ér el. Lalia Gábor arról tájékoztatott, Szegeden eddig Alsóvároson, Móravároson, Újszeged bizonyos részein, Tápén, Petőfitelepen, illetve a belvárosban a nagy- és kiskörút közé eső szakaszán fejlesztettek. Ez utóbbi szakasz harminc napon belül lesz átadva. „Azért döntöttünk említett belvárosi terület mellet, mert a lakótelepi részeken több konkurensünk is jelen van hasonló típusú szolgáltatással, s mi oda vittük el az optikai hálózatot, ahol még nincs kiépítve. Egy-egy utca átfedés van természetesen, de mi tömbökben gondolkodunk mindig, nem egyes utcákat látunk el” – fogalmazott. Hozzátette, a jövőben a magánházas, a kis társasházas övezetekben, majd a lakótelepi részeken is terveznek hálózatfejlesztést a napfény városában. Idén összességében 35 ezer háztartás számára teszik elérhetővé ezt a modern hálózatot, jövőre további 30 ezret terveznek.

„Feltett szándékunk, hogy Szegedet kiemelt településként minél hamarabb teljes kapacitással fejlesszük. 70 ezer háztartás van körülbelül Szegeden, mintegy 30 ezer ügyfelünk van, közülük van, aki csak telefonszolgáltatást vesz igénybe, vagy televíziót, internetet” – közölte a regionális vezető. A tájékoztatón elhangzott, a makói háztartások egyötödében, összesen 1366-ban érhető el az új hálózat, Szentesen 6495-ben, míg Szegeden 26 ezer 505 háztartásban. A sajtóbeszélgetésen elhangzott, az Invitel új televíziós csomagjaiban már 18 HD minőségű adó közül választhatnak az előfizetők, ami egyedülállóan széles kínálat hazánkban. További újdonságról is beszámolt Lalia Gábor, a cég kínálatában megtalálható a HBO GO szolgáltatás is. A világújdonságnak számító HBO GO-t az InviTV, HBO MaxPak előfizetői érhetik el, bármilyen internetkapcsolattal rendelkező számítógépen, okostelefonon vagy tableten. A kínált filmek így bárhol, bármikor megnézhetőek. Az Invitel Zrt. 1 millió százezer háztartást fed le, 20 ezer kiemelt nagy üzleti, illetve 750 lakossági ügyféllel rendelkeznek, továbbá 250 nagykereskedelmi partnerrel állnak kapcsolatban. Éves forgalmuk a lakossági területen közel 40 milliárd forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.