Közélet

Bicikliseknek kétirányú a Bercsényi – a kerekesek örültek... + FOTÓK

Bicikliseknek kétirányú a Bercsényi – a kerekesek örültek... + FOTÓK

2012. szeptember 10., hétfő
Bicikliseknek kétirányú a Bercsényi – a kerekesek örültek... + FOTÓK

Biciklis flash mobbal, azaz villámcsődülettel ünnepelte meg néhány szegedi kerékpáros a Bercsényi utcai kerékpáros nyomtáv műszaki átadását. Szerintük az utóbbi évek egyik legértelmesebb, s egyben leghasznosabb biciklis beruházása valósult meg Szegeden.

Számtalan kritika érte eddig a szegedi kerékpáros közlekedést, a kerekezők szerint a meglévő bicikliút hálózat tervezése átgondolatlan, illetve nem a kerekeseknek kedvez. Most azonban örülnek a bringával közlekedők, számukra ugyanis kétirányú lett a Bercsényi utca, így a nagykörutat pótló fontos biciklis gerincútvonal jöhet létre – olvasható a

Szeged Bicaj blogon.

Ahogy beszámoltak róla, a szegedi önkormányzat tervet készíttetett több belvárosi utcának a kerékpárások számára történű kétirányúsításáról, ám végül a kivitelezés elmaradt. A Magyar Kerékpárosklub Szegedi Alapszervezete kereste fel

Haág Zalánt

a Bercsényi utca ügyében, s a Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő felkarolta a kerékpárosok javaslatát. A Városüzemeltetési- és Fejlesztési Bizottság nyáron tárgyalta az ügyet, s támogatták a kezdeményezést. Az Anna kúttól hétfőn délután 14 óra után pár perccel indult a kerékpáros menet a Bercsényi utcáig, ahol már a frissen festett piktogramok, kerékpáros nyomtáv és kiegészítő táblák is jelzik, hogy mindkét irányból behajthatnak a biciklisek az utcába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.