Bulvár

Az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei Csongrád megyéből

Az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei Csongrád megyéből

2012. szeptember 24., hétfő
Az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei Csongrád megyéből

Életmentés, körözött elfogása, garázdaság miatti előállítás, határsértők - nem unatkoztak a rend Csongrád megyei őrei az elmúlt 24 órában sem.

Egy 78 éves szegedi asszony kórházba szállításához nyújtottak segítséget a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei vasárnap hajnalban. A rendőrök közreműködését a mentőszolgálat munkatársai kérték, akiket az idős asszony riasztott azzal, hogy elesett és nem tud felkelni. A mentők nem tudtak bejutni a bajba jutott nőhöz, ezért az egyenruhások átmásztak a kerítésen, majd a lakás ajtaját felfeszítve találtak rá a combnyaktörést szenvedett nénire. Őt a mentők a szegedi Traumatológiai Klinikára szállították. Vasárnap délután egy állampolgár jelezte a Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletén, hogy egy ember magatehetetlen állapotban a Széchényi téren a földön fekszik. A helyszínre érkező rendőrök erősen ittas állapotban találták a férfit, aki annyit tudott mondani, hogy „csak kicsit beszél magyarul”. A rendőrök végül mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték. Egy erősen ittas állapotban lévő 54 éves bordányi férfit is a rendőrök vitettek kórházba, miután tegnap délután a helyi söröző teraszán egy padról leborult a földre és beverte a fejét. A férfi nem tudott kommunikálni a járőrökkel, ezért mentőt hívtak hozzá. Egy szolgálaton kívüli rendőr jelzésére fogtak el a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy körözött férfit szombaton este. A bíróság által keresett embert egy táppénzen lévő rendőr ismerte fel, majd értesítette a szolgálatban lévő kollégáit, akik a Móra és a Faragó utca kereszteződésénél el is fogták a 41 éves szegedi lakost, akit őrizetbe vettek. További sorsáról a bíróság dönt. Egy 32 éves helybeli férfit állítottak elő a Makói Rendőrkapitányság járőrei vasárnap hajnalban a város főteréről, miután erősen ittas állapotban fiatalokba kötött bele. A rendőrök segítségét egy fiatal nő kérte, ugyanis a férfi odament a társaságukhoz, majd szidalmazta és veréssel fenyegette őket. Az egyik fiatalt fellökte, míg a nőnek a kezét kezdte el szorítani. A Makói Rendőrkapitányság garázdaság vétsége megalapozott gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást. 18 határsértőt, köztük 3 gyermeket fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség közös járőrei az elmúlt 24 órában Ásotthalom külterületén. Közülük többen már nem először próbálkoztak illegálisan hazánkba jutni, ezért velük szemben büntetőeljárás indult. Az egyik fiatalember ráadásul megpróbálta kijátszani a rendőröket és hamis személyi adatokat diktált be, azonban gyorsan lebukott. Ellene ezért közokirat-hamisítás bűntette megalapozott gyanúja miatt is büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.