Közélet

A Tisza alsó szakaszán fejeződik be az év legnagyobb ökokalandtúrája

A Tisza alsó szakaszán fejeződik be az év legnagyobb ökokalandtúrája

2012. szeptember 6., csütörtök
A Tisza alsó szakaszán fejeződik be az év legnagyobb ökokalandtúrája

Szolnokon folytatódik pénteken, és az eredeti tervvel ellentétben nem Szegeden, hanem Hódmezővásárhelyen fejeződik be vasárnap a Tisza völgyébe szervezett, a fenntartható életmódot népszerűsítő ökokalandtúra, amely június 8-án Tiszabecsen kezdődött.

A Tiszavölgy Kalandtúra valamennyi szakaszán - az Új Széchenyi Terv és az Európai Unió 40 millió forintos támogatásának köszönhetően - háromszázötvenen vehettek, illetve vehetnek részt díjmentesen - tájékoztatta

Kéky Kira

, a rendezvény sajtófőnöke az MTI-t. Az idei év legnagyobb ökokalandtúrájának célja az, hogy a nyári hónapok öt hétvégéjére tervezett ingyenes természetjárással - a táj adottságait kihasználó sportok tárházát felvonultatva - felhívják a turisták figyelmét az ország egyik legjelentősebb természeti, illetve kulturális értékekkel bíró területére. Az újabb indulókat a napi 50-60 kilométeres kerékpározáson kívül evezés, úszás és kalandpálya is várja a hét végén. Pénteken Szolnokon megtekinthetik a Gulyás fesztiválra készülő város nevezetességeit, Rákóczifalván megismerkedhetnek a kuruc hagyományokkal és megnézhetik a Macimúzeumot, majd kóstolhatnak bodagot Cibakházán, és kipróbálhatják a kalandpályát a Tiszakürti Arborétumban. Az első esti szállás helyszínén pedig éjszakai fürdőzésre is lesz lehetőség. A túra résztvevőit Tiszakécskén szüreti hangulattal és helyi termékekkel várják, Csongrádon fafaragóval, kézművesekkel és borászokkal találkoznak, majd a Tisza egyik legszebb strandján, a Kőrös-toroknál csobbanhatnak. Szentesnél rövid evezést követően kiderülhet számukra, hogy melyik volt az a tizenegy mesterség, amelyet az iparosok űztek a városban. A szegvári szélmalom meglátogatását követően Mindszenten a Tisza-parti kempingben pihenhetik ki fáradalmaikat a résztvevők. A kalandtúra utolsó napján egy ópusztaszeri látogatást követően Mártélyon a vendégek végigjárják a vízi tanösvényt, majd Hódmezővásárhelyen - mielőtt célba ér a Tiszavölgy Kalandtúra - még megismerkedhetnek a híres vásárhelyi hímzéssel, a fazekas mesterség titkaival is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.