Közélet

A jövő héten még 28 fokos meleg

A jövő héten még 28 fokos meleg

2012. szeptember 16., vasárnap
A jövő héten még 28 fokos meleg

A jövő héten változékony lesz az időjárás. A hét elején még 28 fokos maximumok is lehetnek, de a hét második felében újabb lehűlés várható, pénteken a leghidegebb órákban mindössze 2 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap, az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzése szerint hétfő hajnalban néhol kialakulhatnak ködfoltok, csapadék az ország nagy részén nem lesz, de az Alföld déli részén egy-egy jelentéktelen zápor esetleg előfordulhat. A délire forduló szél a Fertő-tó környékén megélénkülhet, de másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 Celsius-fok között várható, de a fagyzugos helyeken ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 26 fok között valószínű. Kedden délen és keleten az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből helyenként előfordulhat záporeső, másutt többnyire gyengén felhős, napos, száraz idő ígérkezik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden és szerdán is 23-28 fok között alakul. Szerda délutántól várhatóan nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé ered el az eső, keleten zivatarok is lehetnek. A déli, délnyugati szél a délutáni óráktól a Dunántúlon északnyugatira fordul, és megerősödik. Csütörtökön eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként délen és keleten sokfelé várható eső, zápor, de estére mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél többfelé erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet ekkor várhatóan 15-20 fok között alakul. A jelenlegi előrejelzés szerint péntek délelőtt néhol keleten lehet számítani záporra. A minimumhőmérséklet 2-8, míg a maximumhőmérséklet 17-21 fok között alakulhat. Szombaton az időnként megnövekvő felhőzet mellett sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 4-9 fok lehet, délután maximum 19-23 fok valószínű. Vasárnap változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű, a hőmérséklet 20-25 fokig emelkedhet - olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.