Kultúra

A határon túlról is érkezek Juhász Gyulát szavalni + FOTÓK

A határon túlról is érkezek Juhász Gyulát szavalni + FOTÓK

2012. szeptember 24., hétfő
A határon túlról is érkezek Juhász Gyulát szavalni + FOTÓK

A hétvégén rendezték meg az újszegedi Délvidék Házban a VI. Nemzeti Juhász Gyula Vers-, Énekelt Vers- és Prózamondó Verseny döntőjét, ahol 25 versenyző mérte össze tudását, a határon túlról is érkeztek verselők.

Az ország különböző pontjairól 25 versenyző érkeztek a döntőre. A versmondó versenyt korábban, míg létezett, a Juhász Gyula Művelődési Házban rendezték meg, a bezárás után került át az újszegedi Rendezvényházba, amit idén kereszteltek át Délvidék Házzá. A résztvevőknek négy verssel kellett indulniuk, melyből egynek Juhász Gyula-műnek kellett lennie. A díjazottak nagy értékű könyvutalványokat nyertek, illetve belépőket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba és a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállítására. A mezőny egyharmada Csongrád megyei, a többiek az ország más megyéiből érkeztek, illetve a határon túlról Aradról és Lippáról.

A verseny végeredménye:

Különdíjasok:

Paulovics Tamás (Szentes) Csikó Georgina, Osváth Gábor (Budapest)

Győztesek:

1. Mach András (Budapest) 2. Jánosi Márta (Szentendre), Kurucz Ádám (Marcali) 3. Dohányosné Gulyás Zsuzsanna (Nagybánhegyes)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.