Bulvár

16 év jogerősen a féltékenységből gyilkoló makói férfinak

16 év jogerősen a féltékenységből gyilkoló makói férfinak

2012. szeptember 20., csütörtök
16 év jogerősen a féltékenységből gyilkoló makói férfinak

Jogerősen tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla Farkas Zsoltot egy 57 esztendős makói férfi meggyilkolása miatt.

A jelenleg 42 éves, italozó életmódot folytató férfi az alkohol hatására agresszívvá, kötekedővé és élettársára féltékennyé vált. A vádlott ellen három eljárás is indult, mert az utcán bántalmazta élettársát. Az asszony egy alkalommal említette, hogy a későbbi sértett házassági ajánlatot tett neki, amiért a vádlott feldühödött, és közölte, meg fogja verni a férfit.

Farkas Zsolt

2010. augusztus 24-én egy kocsmában találkozott a sértettel - akit kisgyerek kora óta ismert -, és ekkor újra eszébe jutott az élettársának tett ajánlat. Az egész napos italozás és három szem nyugtató hatása alatt a vádlott késő éjszaka bement a sértett makói házába, és ott az ágyban fekvő, alvó férfit a keze ügyébe kerülő 190 centiméter hosszú léccel a fején, a hátán és az oldalán ütlegelni kezdte. A legalább tucatnyi ütés során a léc darabokra tört. A bántalmazás következtében a férfi több bordája és arckoponyája is eltört, és 20-40 percen belül a helyszínen meghalt. A szakértői vélemény szerint halálát légzési elégtelenség okozta, ami bordatörés és tüdőzúzódás, valamint vérbelehelés következménye volt. A vádlott az eljárás során ártatlannak vallotta magát. Azt elismerte, hogy halála előtt összeszólalkozott a sértettel, otthonában is járt halálának éjszakáján, de azt mondta, nem bántalmazta a férfit, és sérüléseket sem látott rajta. A vádlott állítása szerint a bevett nyugtatók és az elfogyasztott bor miatt az éjszaka történtek egy részére nem emlékszik. A férfin - saját kérésére - poligráfos vizsgálatot végeztek, ekkor is tagadta a gyilkosságot, de a szaktanácsadó szerint a vádlott megtévesztő választ adott. Az áldozat bántalmazásához használt lécen rögzített szagmintát két rendőrségi kutya is a vádlottéként azonosította. A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek Farkas Zsoltot.

Mezőlaki Erik

tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor kifejtette, bár a vádlott mindvégig tagadta bűnösségét, a bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy az emberölést ő követte el. A különös kegyetlenséggel történt elkövetés mint minősítés is megalapozott, ugyanis a vádlott az alvó, majd álmából felriasztott sértettet olyan brutális módon verte agyon, hogy rendkívüli fájdalmat okozott áldozatának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.