Bulvár

Webshopot ellenőrzött a NAV

Webshopot ellenőrzött a NAV

2012. augusztus 23., csütörtök
Webshopot ellenőrzött a NAV

Akár egymillió forintos bírságot is fizethet egy webshopot üzemeltető cég, mert a kiszállított áru mellé nem mellékelt számlát – közölte a próbavásárlás eredményét csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel.

Jegyinák Attila

tájékoztatása szerint a NAV Dél-alföldi régiójának adóellenőrei az internetes szolgáltató tevékenységet folytató adózókat is kiemelten ellenőrzik. Ennek során egy webshopot is üzemeltető sportszer- és kiskereskedelmi kft.-t is megvizsgáltak. Az adóellenőrök a vállalkozás weblapján kiválasztottak egy lábbelit, amelyet futár szállított ki. A revizoroknak a kiszállítást végző személy a próbavásárlás során azt mondta, hogy a számla a csomag belsejében található. Az ellenőrök a futár jelenlétében a csomagot felbontották, azonban az a kiválasztott szandálon kívül mást nem tartalmazott, számlát nem találtak. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a webshopot üzemeletető adózó nem tett eleget számlaadási kötelezettségének, ezért akár 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságot is fizethet - tette hozzá a sajtóreferens.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.