Sport

Vízilabda: Eb-résztvevő a Beton kapusa, Molnár Dávid

Vízilabda: Eb-résztvevő a Beton kapusa, Molnár Dávid

2012. augusztus 22., szerda
Vízilabda: Eb-résztvevő a Beton kapusa, Molnár Dávid

Az A-Híd Szeged Beton VE kapusa, Molnár Dávid bekerült a magyar junior-válogatottba, s jövő héttől ott lesz a csapattal a franciaországi Európa-bajnokságon. A szövetségi kapitány szerint van elmaradásunk e szinten a riválisokkal szemben.

Horkai György

, a junior válogatott szövetségi kapitánya igazán ütőképes alakulatot vezényel, hiszen a 18-19 éves pólósokból álló alakulat előbb az olaszországi Acirealéban nyert felkészülési tornát, majd Szombathelyen másodikak lettek, legutóbb pedig az elmúlt hétvégén a görögországi Sziroszban rendezett Vikelász-kupán is övék lett a végső diadal. "Egy kapus és egy mezőnyjátékos esett ki az utolsó szűkítés során, mindketten a decemberi ifjúsági világbajnokságra készülő csapatban folytathatják a felkészülést. A szándék egyébként a védekezés erősítése volt, tehát elsősorban strukturális szempontokat vettem figyelembe. Mostantól délelőtt-délután dolgozunk, edzőmeccseket is fogunk játszani a bajnokságra készülő OB I-es csapatokkal, például a Vasassal. Finomításokat végzünk, taktikai elemeket gyakorlunk, gyorsítjuk a játékosokat. A hétvégét megkapják pihenőnek a fiúk, jövő csütörtökön pedig indulunk az EB helyszínére" - nyilatkozta

a vízilabda-válogatott honlapjának

a keretszűkítés kapcsán a szövetségi kapitány, aki korábban kritikusan értékelte az utánpótlás helyzetét. "Néhány év lemaradásunk van, elsősorban a horvátokkal, a szerbekkel, a montenegróiakkal és az olaszokkal szemben. Nagyjából ugyanúgy, mint a felnőtteknél, utánpótlásban is ezek az országok viszik a prímet. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet őket legyőzni, de az utánpótlásképzésük előrébb jár, mint a mienk" - mondta el a vlv.hu-nak

egy múlt heti interjúban

Horkai György, akinek együttese egyébként a 2012-2013-as szezonban az OB I mezőnyében is ott lesz, hogy még jobban fejlődjön. Az Eb-esélyekről így nyilatkozott a szakvezető: "Természetesen szeretném, hogyha be tudnánk kerülni a legjobb négy közé. Az elvárásom az, hogy a lehető legjobbat, a maximumot adja ki magából mindenki. Tehát dolgozunk most már fél éve, s azt látom, hogy a horvátok, a szerbek, a montenegróiak és az olaszok egyelőre előrébb járnak, mint mi. Ennek ellenére, úgy érzem, egy-egy meccsen megverhetőek, tehát nem arról van szó hogy nincs esélyünk nyerni. A sorsolásunk adott: az olaszokkal vagyunk egy csoportban, és a csoportelső feltehetően Montenegróval, a csoportmásodik a szerbekkel fog játszani a négy közé kerülésért."

Molnár Dávidon

kívül egy másik szegedi,

Kásás Zoltán

edzősége idején a nagyok között az élvonalban is megfordult Szegedi Vízipóló Sulis

Palotás Gergely

is ott van a Horkai-féle keretben. Az európa-bajnokságnak a franciaországi Canet en Roussillon ad otthont szeptember 2. és 9. között. A tornán 16 ország válogatottja vesz részt, a magyar junior vízilabda-válogatott az olaszokkal, a hollandokkal és a románokkal került egy csoportba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.