Gazdaság

Vissza hoznák a piacokat a köztudatba

Vissza hoznák a piacokat a köztudatba

2012. augusztus 31., péntek
Vissza hoznák a piacokat a köztudatba

Vissza kell hozni a helyi termelői piacokat a köztudatba - idézi Tóth Katalint, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkárát a szaktárca pénteki közleménye.

A közlemény szerint a helyettes államtitkár erről Budapesten, Kőbányán a Liget téri piac egyéves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen beszélt. Kiemelte: a termelők mellett a fogyasztók érdekeit is szolgálják a követhetően megbízható forrásból származó magyar élelmiszerek, amelyek közvetlenül jutnak el a fogyasztók asztalára. A helyettes államtitkár szerint minden, a kőbányaihoz hasonló helyi kezdeményezés segíti a munkahelyteremtést, emellett adózott jövedelmet produkál, és összességében az egész nemzetgazdaság szempontjából értéket teremt. Hozzátette: a helyi termelés, feldolgozás és közvetlen értékesítés szemléletét a Vidékfejlesztési Minisztérium magáénak érzi és messzemenően támogatja. Emlékeztetett: a Nemzeti Vidékstratégia (NVS) alapvető eleme, hogy a kistermelők által előállított egészséges élelmiszerek újra kiemelt szerepet kapjanak. Kitért arra is, hogy az előző kormányzati ciklus alatt a helyi kezdeményezéseket mesterségesen elsorvasztották.

Fazekas Sándor

vidékfejlesztési miniszter egy évvel ezelőtt, 2011. augusztus 31-én adta át a fővárosban az első Magyar Piac Szövetkezet által működtetett termelői piacot a kőbányai Liget téren, ahol 700 négyzetméteren, 23 üzletben kizárólag magyar termékeket árusítanak - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.